Kada je u pitanju detinjstvo Gorana Bregovića, kako je otkrio svojevremeno, obeležio je bol, a prvo se suočio sa razvodom roditelja, a onda sa teškom bolešću i smrti svoje majke.

On je otkrio kako su se njegovi roditelji mnogo voleli, a otac je bio vojno lice i mnogo je pio. Zatim su se njih dvoje razveli, a bila je to velika ljubav. Kada se njegova majka razbolela od leukemije bila je u bolnici u Splitu, u gradu u kojem je njegov otac živeo sa drugom ženom. Ta je njegova druga žena mu pričala da je njegov otac nestajao iz kuće preko noći, a ona ga je jednom prilikom i pratila i videla kako se on iskrada i odlazi do bolnice u kojoj je bila njegova majka koja je umirala.

Njegov je otac tako preko noći sedio na klupi ispred prozora sobe u kojoj je bila njegova majka, i pušio je celu noć cigare. Veliki bol Gorana Bregovića koju je donela majčina smrt bila je velika, ali mu je otac zatim zadao još jedan udarac. “On je tad već bio izlečen od alkoholizma ali kada je moja majka umrla on se vratio na selo i zasadio vinograd. Onda je počeo ponovo da pije. Pio je hiljadu litara vina godišnje, toliko je davao taj vinograd. I uglavnom je to vino pio sam. Ako ima tužna priča za ilustraciju velike ljubavi koja je propala zbog alkohola, to je ta priča iz moje porodice”, završio je priču muzičar koja je mnogo tužna. Koje je vaše mišljenje?

Preporučeno