Glava obitelji Dan, sa svojom obitelji već dugi niz godina boravi u Danskoj. Počeli su vođenjem uspješne trgovine prije prelaska u mehaničarske radionice. Cijela je obitelj vrlo kooperativna, radeći zajedno na razvoju i širenju svog poslovanja. Nagomilali su golemo bogatstvo, uključujući devet kuća, nekoliko stotina automobila i moćne tvrtke. Obitelj nema namjeru stati na tome, napominje patrijarh. Trostruko vjenčanje bila je želja njegove supruge, a bilo je važno ispuniti joj želju. Fešta koja će trajati više od tri dana pamtit će se još godinama u Ečki kod Zrenjanina, smještenoj u srcu Banata. Kako je djed donio odluku da se na isti dan priredi trostruko slavlje – tri vjenčanja! Dva unuka su se vjenčala istovremeno zajedno s unukom. Djed i baka nimalo ne žale i jedva čekaju da u svom obiteljskom domu dočekaju i ugostiju mladence na ovom nezaboravnom trostrukom slavlju.

Pokretanje dućana nije bio lak podvig, ali sam ipak uspio. Od jedne radnje uspio sam osnovati četiri druge, koje su sve radile punim kapacitetom. Uz pomoć svoje djece uspio sam ih školovati, a ujedno sam razvijao i svoj posao. Na kraju smo prešli u automobilsku industriju. Naše jedinstvo je ono što nas izdvaja i pokreće naš uspjeh. Unatoč tome što imamo vlastite domove i obitelji, još uvijek jedemo zajedno za jednim stolom i ostajemo blisko povezani. Raduje me što moja obitelj i dalje traži moje savjete i što se moji unuci školuju. Riječi su to voditeljice “Moje Happy muzike” koja detaljno opisuje njihov put od otvaranja auto radionica do širenja u autokuće s 38 zaposlenih. Ispred njihove ukrašene kapije i kuće, bijela limuzina čeka tri novovjenčana para, sa srpskom zastavom koja se ponosno vijori na stupu u znak dobrodošlice.

Vjenčanje, kako je prikazano u videima, nije bilo ništa manje nego ekstravagantno. I dok je možda koštao priličan novčić, djed to ne poriče. No, čini se da ni on ne žali. Iako nije želio otkriti točnu brojku, istaknuo je da mu je na prvom mjestu sreća djece i jedinstvo obitelji. Svečanosti su planirane za samo dva mjeseca, zahvaljujući djedovoj širokoj mreži. Samo na ukrase potrošio je nekoliko tisuća eura. Vrijedi napomenuti da je ova obitelj u Danskoj tijekom nekoliko desetljeća akumulirala golemo bogatstvo i ne štede kada je riječ o obilježavanju važnih događaja kao što su vjenčanja, rođenja i krštenja. Dapače, za rođendan unuke u njihovoj je obitelji nečuveno dati dar vrijedan manje od 10.000 eura. Djed je izrazio želju da se zabava održi u dvorištu prostrane djedovine u Ečki, s raskošnim dekoracijama. Roštilji su bili postavljeni u nizu, s raznim vrstama mesa poput janjetine, odojka, piletine i ostalog, teški gotovo pola tone kako bi zadovoljili svačiji ukus.

Dvije snahe i unuka bile su odjevene u raskošno vjenčano ruho, a za uzvanike je bio uređen velebni bijeli šator okićen tisućama cvjetova te skupim priborom za jelo i posuđem. Glazba je bila vrhunska, a nitko se nije libio dati glazbenicima barem 50 eura. Čak se i baka pobrinula da doprinese tako što je pripremila torbicu punu eura za glazbu, pobrinuvši se da svaki glazbenik dobije 50 eura kako bi se slavlje nastavilo. Osim toga, djed je imao nešto danskih kruna, koje su bile nove i svježe jer nije volio stare novčanice.

Preporučeno