Na estradi traje više od tri decenije, a Sneki godine ne krije. Snežana Babić Sneki, koja je u šestoj deceniji, izgleda besprekorno.

  • Unatoč mukama s kojima se susreću njezine kolegice u potrazi za savršenstvom raznim dijetama, Sneki samouvjereno tvrdi da kondiciju održava unosom pozamašne količine visokokalorične hrane.Kada su je djevojke u kozmetičkoj radnji pitale o njezinoj tajni izgleda kako izgleda, Sneka je ponosno ispričala svoje prehrambene navike. Slanina, krekeri i jaja među njezinim su osnovnim namirnicama, uz uživanje u domaćoj svinjskoj masti. Snekina posebnost ipak je priprema domaćeg podvarka za koji smatra da pridonosi njezinom mladolikom izgledu. Godine za Sneku nisu nikakva tajna, jer to ona otvoreno i bez rezerve priznaje.

    Očuvanje zdravog razuma mi je od najveće važnosti. Sa 33, 34 godine radije krijem svoje prave godine, njegujem tajnovitost koju one nose i nikome ih ne otkrivam, ispričala je Sneki za “Blic”.

BONUS TEKST;

U današnjem svetu, punom brzine, tehnologije i neprekidne komunikacije, suočavamo se sa nizom izazova i mogućnosti koje oblikuju našu svakodnevicu i budućnost. Od urbanih središta do ruralnih područja, od kancelarija do domova, naše živote oblikuje mnoštvo faktora, uključujući tehnološke inovacije, društvene promene, ekonomske trendove i kulturne uticaje. Kroz ovaj kompleksan pejzaž, pronalazimo sebe, svoje identitete, ciljeve i vrednosti, dok se suočavamo sa izazovima globalnog društva u 21. veku.

Jedan od ključnih aspekata savremenog života je tehnološki napredak, koji transformiše način na koji radimo, komuniciramo, zabavljamo se i razmišljamo. Mobilni telefoni, internet, društvene mreže, veštačka inteligencija, blockchain tehnologija, samo su neki od alata i platformi koji oblikuju naše svakodnevne aktivnosti i način na koji se povezujemo sa svetom. Dok nam ovi tehnološki alati pružaju neverovatne mogućnosti za efikasniju komunikaciju, pristup informacijama i stvaranje novih iskustava, istovremeno postavljaju izazove u pogledu privatnosti podataka, sigurnosti na internetu, digitalne podeljenosti i moralne dileme koje proizilaze iz razvoja veštačke inteligencije.

Paralelno sa tehnološkim napretkom, društvo se suočava sa nizom socijalnih promena i pitanja koja utiču na naše odnose, identitete i zajednice. Pitanja kao što su rodna ravnopravnost, rasna pravda, inkluzivnost, prava LGBT zajednice, imigracija, klimatske promene, mentalno zdravlje i druge socijalne teme postaju sve važnije u javnom diskursu i zahtevaju inkluzivni i empatični pristup kako bi se izgradilo društvo koje poštuje različitosti i osnažuje sve svoje članove.

Ekonomski pejzaž takođe doživljava transformaciju, sa globalizacijom, digitalizacijom i automatizacijom koja menja način na koji se posluje, trguje, zarađuje i raspodeljuje bogatstvo. Dok se neka zanimanja izumiru, nova se stvaraju, zahtevajući kontinuirano obrazovanje, prekvalifikaciju i prilagođavanje radne snage kako bi se odgovorilo na izazove budućnosti rada. Pored toga, pitanja ekonomske nejednakosti, pristupa zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju, stanovanju i drugim osnovnim resursima postaju ključna pitanja koja zahtevaju sveobuhvatne političke, ekonomske i društvene strategije za rešavanje.

U kulturnom smislu, svet je sve povezaniji, sa kreativnim izrazima, umetničkim delima, muzikom, filmovima, knjigama i drugim oblicima kulture koji prelaze nacionalne granice i inspirišu globalne zajednice. Kroz ove kulturne razmene, razumemo i cene različite perspektive, tradicije i narative koji obogaćuju naše živote i grade mostove razumevanja među ljudima širom sveta.

U konačnici, dok se suočavamo sa složenim izazovima i mogućnostima savremenog sveta, važno je da održimo otvoren, empatičan i angažovan stav prema promenama koje nas okružuju. Kroz dijalog, saradnju, obrazovanje i akciju, možemo oblikovati bolju budućnost za sebe, naše zajednice i buduće generacije, oslanjajući se na naše vrednosti, inovacije i solidarnost kako bismo prevazišli izazove koji leže pred nama.

 

Preporučeno