Todor Toše Proeski koji je rođen u Prilepu 25. januara 1981 godine, a bio je makedonski pevač pop-muzike i muzička zvezda u celom regionu Jugoistočne Evrope. Toše Proeski je proslavljeni muzičar iz Makedonije koji je svojim emotivnim pesmama ostavio jedan neizbrisiv trag.

Toše je na veliku žalost poginuo 16. oktobra 2007 godine i celu estrau je ostavio u suzama. Mnoge njegove kolege često ga se rado prisete, i pevaju njegove pesme i prepričavaju njegove anegdoste sa turneja i gostovanja na kojima su bili skupa sa talentovanim pevačem Tošetom Proeskim. Također, on je poznat po čistoj emotivnj duši, koja je čak i kod umetnika retka, Toše je svojim glasom umeo da rasplače i najjače ljude. Sada je u javnosti isplivao snimka koji je star više od deset godina koji je raznežio mnoge njegoe fanove ali i one koji nisu.

Na tom snimku pevač Toše peva popularnu izvornu narodnu pesmu “Jovano Jovanke” i svojim anđeoskim glasom ispunjava srca svim prisutnima. Jedan od onih trenutaka koji bi zasigurno trebalo da budu zabeleženi, kao stalni podsetnik na tragično preminulog mladog umetnika sa ovih prostora, zar ne?

Podsetimo, Toše je poginuo u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra u 6:25 h u 26 godini života, kad se njegovo vozilo sudarulo sa kamionom na autoputu Lipovac-Zagreb kod Nove Gradiške. Toše je u snu poginuo na licu mesta, a on se nalazio na mestu suvozača. Tokom dana 16.10.2007. Proeski je prebačen u Makedoniju, gde je dan posle toga uz sve vojne i državne počasti sahranjen u svome rodnom gradu Kruševu. Makedonska vlada je pri tome proglasila 17.10 praznikom za dan žalosti Tošeta Proeskog. Koje je vaše mišljenje o ovom pevaču, da li ste ga voljeli slušati? Koje njegove pesme poznajete ? Pišite nam u komentar ispod teksta.

Preporučeno