Danas pišemo o tome kada se devedestih godina pojavio spot pevača Zdravka Čolića “Čaje šukarije”, sve je osvojila devojčica koja se u njemu pojavljuje i koja peva stihove “Ja se zovem Ivnaa, a tata me zove zlato, rekla sam mami ad porastem, udaću se za tebe, zato rastem i rastem i jedva čekam da porastem”. Od tada se Ivana nije pojavljivala više u medijima, iako su prošle tri decenije otkad je osvojila publiku u regionu, a nju je zadesila tužna izbeglička sudbina.

Naime, pre nego što ej pevala u spotz pevača Zdravka Čolića, Ivana Legin je glumila u kultnom filmu “kuduz” a onda je ona nestala sa javne scene. Iako joj je karijera još kao devojčici, koju je cela Jugoslavija i danas dan pamti, krenula uzlaznom putanjom, sve je to prekinuo rat, zbog čega je ona morala da se preseli u Australiju, kao i mnoge duše koje su tražile svoje parče mira. Ivana je u Australiji dobila nekoliko uloga, ali s kako je otkrila one bile amaterskog tipa.

Trenutno ona živi u Australiji i bavi se režijom, produkcijom i marketingom. Nakon izbiijanja rata, Ivana je iskustila izbeglički život, pa se i danas seća svega što je preživela. To je izbeglištvo išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svetom i pokušavali da nađu svoj kutak mira i sigurnosti, bilo nemirno, nesređeno i nestabilno. Taman kada su se navikli na jednu školi i način života, oni su se našli u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom.

Nije bilo lako, ali ovakva iskustva mnogo ojačaju, a mali ožiljci će uvek da budu prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekuje se. ” Međutim, na to gledam kao na proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi, samo me podseti da sam u 33 godine preživela nešto što mnogi nisu sa 90 “, rekla je Ivana u jednom od intervjuu.

Preporučeno