Penzioner je odlikovan od Državne granične službe za “herojstvo”, uz pohvale i zasluženu medalju kao priznanje za svoje postupke.

Prema vladinoj agenciji, ukrajinski penzioner uspješno je oborio ruski mlaznjak Su-34 koristeći samo pušku, što je rezultiralo njegovim dramatičnim spuštanjem na zemlju.

Prema Državnoj graničnoj službi Ukrajine, Valerij Fedorovič je ispalio oružje kao odgovor na prisustvo neprijateljskog aviona koji je leteo iznad Černovca.

Penzioner je bio poštovan i poštovan od strane okoline.
Postoje navodi da je on eliminisao letelicu, a predviđeni trošak premašuje 10 milijardi dinara. Tokom tog perioda, u opticaju je bio snimak na kojem se bilježi njegovo spuštanje na zemlju, iako se njegovo prisustvo nije moglo vidjeti na snimku.

Penzioneru je za “herojski” postupak odlikovana i pohvala Državne granične službe, koja mu je uručila i zasluženu medalju.

Njegova pomoć u očuvanju državne granice bila je visoko pohvaljena i priznata.

Ovo je priča koja pokazuje hrabrost i otpornost.
Na snimku koji je objavila agencija, Fedorovič se može vidjeti kako šeta gradom opustošenim ruskim zračnim napadima, noseći nehajno pušku na ramenu.

Hrabrost koju su pokazali ukrajinski civili prikazana je u nebrojenim pričama, uključujući i njegovu, koje ističu njihovu izuzetnu hrabrost.

Preporučeno