Društvene mreže su u posljednjih par godina postale jako popularne na svjetskom nivou. Danas se na Facebooku ili iNstagramu, može jako lijepo zarađivati, a ponekad se tamo može pronaći i ljubav svoga života. Mi vam danas donosimo jednu priču, koja je postala hit na društvenim mrežama. 

Mustafa Hrustić, poznati ulični pjevač iz Zenice, sklopio je bračnu zajednicu sa Dženitom Osmanović iz Zavidovića, koju je upoznao na Facebooku. Naime, prigrlio je i njenu decu iz prethodne veze, kako sam otkriva.

Živeći u Dženitinom skromnom prebivalištu, par se bori s finansijskim poteškoćama, boreći se da sastave kraj s krajem. Mustafa, nesputan mukotrpnim zadatkom, marljivo preuzima na sebe sve obaveze, nastojeći da obezbijedi egzistenciju za njihovu oskudnu egzistenciju. Trenutno se bavi prikupljanjem materijala koji se može reciklirati, povremeno izgovarajući serenade prolaznicima, čime dopunjuje njihov prihod.

Mustafa, koji se ne stidi da radi kao i svaka druga osoba, rekao je da je njegov zvučnik prestao da radi. Iako je imao mikrofon u koferu, nedostajao mu je zvučnik. Da bi savladao ovu prepreku, improvizovao je koristeći kolica kao improvizovani zvučnik i nije se stideo da pretražuje kante. Mustafa i ja smo se povezali na Facebooku i tokom mjesec dana smo se upoznali.

Dženita je rekla da je Mustafa dobra osoba, a ne loša. Oboje naporno rade kako bi sastavili kraj s krajem pretragom po kantama. Tragično, jedno od Dženitine djece je izgubilo život. Oni su u finansijskim poteškoćama, jer nisu primali dječiji dodatak posljednjih šest mjeseci. Dženita je takođe spomenula da ona i Mustafa sarađuju kako bi zaradili novac, a da on peva dok ona prosi.

Mustafa je spomenuo da naša dnevna rutina obično počinje oko 6 sati ujutro. Dan počinjemo tako što ćemo uživati ​​u šoljici kafe, pozabaviti se potrebama naše dece, a zatim krenuti na posao. Prije samo nekoliko mjeseci Mustafa se našao ispod mosta u Zenici, nesposoban da priušti stanarinu i režije. Međutim, zahvaljujući ljubaznoj pomoći pevačice Marije Šerifović, njegova situacija je krenula nabolje. U julu prošle godine, Marija Šerifović je lično posjetila Mustafu, izdašno pokrivajući troškove njegovog stana i komunalije za cijelu godinu. Osim toga, otišla je iznad i dalje pomažući mu da nađe posao u lokalnom bazenu.

Mustafa se zahvaljuje pjevaču koji je pružio pomoć, kao i ostalim pojedincima koji su pružili pomoć. Od svih pjevača, ona je jedina pružila ruku pomoći i Mustafa je iskreno cijeni, kao i sve ostale koji su ga podržavali.

BONUS VIJEST:

Enes Mujakić i Arifa Kendić-Mujakić živjeli su tipičnim životom u Bosni sve do 2007. godine kada je Enes imao samo sedam godina. Bili su zadovoljan par sa dvoje djece, ništa im nije nedostajalo. Uprkos Arifinoj svesti o Enesovoj sklonosti prema drugim ženama i njegovoj istoriji neverstva, ona je odlučila da se uda za njega iz duboke ljubavi. Nije znala izazove koji ih čekaju, toliko da je njihov put čak dokumentovala u knjizi.

Enesov život je doživio duboku transformaciju 2007. godine kada je naišao na katastrofalan incident. Srušivši se sa visine od 9 metara, sudario se sa neumoljivom površinom betona. Ipak, istina bi na kraju otkrila da ovaj događaj nije bio puka nesreća.

Arifova priča počinje opisom zaista izvanrednog čovjeka, uzora dobrote i uzornog oca. Međutim, tragedija se dogodila 27. februara kada je zadobio tešku povredu. Nakon dugih sedam mjeseci u bolnici, konačno se vratio kući, a djeca iz cijelog susjedstva su se okupila okolo, obuzeta suzama radosnicama zbog njegovog prisustva. Njeno sjećanje na njega u dobrom zdravlju potpuno je odsutno. Jedini vizuelni dokaz koji ima je jedna fotografija snimljena prije nego što je otišao na posao i doživio povredu.

Arifa otvoreno priznaje da je njen bračni život bio daleko od bajke. Iako su naše materijalne potrebe bile zadovoljene i oboje smo imali posao, postojao je jedan aspekt u kojem je moj partner, nažalost, imao nezasitan apetit: žene. Bio sam svjestan njegovih nevjera, ali nisam bio svjestan razmjera njegove indiskrecije. Nakon njegove prerane smrti, počeo sam da primam gomilu anonimne prepiske – pisma, telefonske pozive i poruke. Sam glas me je zbunio. U međuvremenu, dok se Enes borio za život u bolnici, Arifa se našla u neobičnoj situaciji sa jednim od njegovih brojnih ljubavnika.

Prilikom posjete bolnici, dok sam se vraćao iz Rijeke, čuo sam razgovor u kafiću. Vlasnik kafića je upozorio da je Enesova žena bijesna i da ću se suočiti s njenim gnjevom ako sazna za mene. Odjednom se pojavila i izjavila da je Enesova ljubavnica, otkrivajući da su živjeli zajedno. Podstaknut ljutnjom, odgovorio sam oštro, nazivajući je jednom od njegovih mnogobrojnih pratilaca. Sarkastično sam predložio da ona dođe kad se vrati kući, napomenuvši da mu je potrebna pomoć u svakodnevnim potrebama. Insinuirao sam da ju je Enes finansijski podržao i dao joj sve što joj je potrebno. I da bih je utješio, jasno sam stavio do znanja da ona nije jedina u vezi s njim. Iako možda nije bio konvencionalno privlačan, njegovo bogatstvo privuklo je brojne pojedince. Ipak, naglasila je da se on prema njoj uvijek dobro ponašao.

S njegove strane nikada nije bilo želje da se sukobi sa mnom. Dao sam sve od sebe da udovoljim njegovim potrebama, čak sam otišao čak i da ga pratim. Kako bih ostao inkognito, pribjegao sam periku kako bih prikrio svoj identitet. Izuzetno je koliko djeca mogu biti perceptivna, jer izgleda da posjeduju urođeno razumijevanje svega.

Iznenađujuće, otkriveno je da su prošli proces razvoda ne jednom, već dva puta. Zbog djece je dosljedno postignuto pomirenje. Na žalost, ubijen je u srijedu, a samo dva dana kasnije po treći put smo se našli na sudu. Samo dan nakon operacije, brat njenog supruga ju je obavijestio da je podvrgnut operaciji i da je trenutno u kritičnom stanju.

Događaji koji su se odigrali ostavili su me u stanju zbunjenosti. Kada sam ga ugledao, nisam mogao da prepoznam osobu ispred sebe. Čitav ten mu je poprimio plavu nijansu, a oko glave mu je bila čvrsto omotana guma. Bio je to zadivljujući prizor dok su ga medicinski stručnjaci reanimirali tri puta pomoću električnih šokova. Intenzitet situacije je teško opteretio moje srce, izazivajući osjećaj gušenja. Razvod mi je u tom trenutku bio najudaljenija od svega, jer je ugasio sve prethodne misli da ga ostavim.

Preporučeno