Kada je u pitanju jedan od poznatijih političara koji nam dolazi sa Balkana to je Čedomir Jovanović a on je još kao mlad učestvovao u možda najvažnijim događajia u Srbiji a to je skidanje sa vlasti Slobodana Miloševića i njegovo izručivanje Međunarodnom sudu u Hagu.

Čedo je tada imao dvadesetak godina lai je bio je jedan od ljudi od poverenja Zorana Đinđića i učestvovao je u pregovorima o predaju sa Miloševićem. Također, on je poznat po tome što nema dlaku na jeziku i sovje mišljenje koje se mnogima u Srbiji i ne svia iznosi bez imalo obzira i straha da li će neko da mu nešto uradi ili da ga napadne.

On je jedan od retkih kojih je priznao genocid u Srebrenici a trenutno ima i ulogu savetnika jednog od članova Predsedništva Bosne i Hhercegovine Željka Komšića. Također, poznato je da Čeda sa svojom suprugom Jelenom u braku već 25 godina i imaju četvero dece kojim su dali po dva imena jedno na srpskom a drugo ne englesko jeziku što pokazuje koliko Čeda specifičan čovek.

Jelena i Čeda su duži niz godina skupa i ona je neko ko ne voli da se pojavljje u medijima iako ih novinari prate na svakm koraku i izbegavaju da se sa Čedom na nekim važnim događajima ali je našla i rešenje kojim je mir u njihoovoj kući zagarantovan. U čedinoj pratnji se sve najviše pojavljuje njihova starija ćerka Jana Hart koja je izrasla u pravu lepotcu sa stilom, a Jana je bila tatina pratnja i na proslavi 50 tog rođendna poznatog pevača željka Joksimovića, i svi kažu da je Jana ista svoja majka po lepoti ali i elokvenciji.

Preporučeno