Dejan Đuričić, poreklom iz Inđije, zaslužio je titulu najuglednijeg gurmana u Srbiji. Uz veliko poznavanje najboljih restorana u Sremu i Vojvodini, ali i šire, njegova stručnost je nadaleko priznata. Unatoč prvim dojmovima da možda nije izbirljiv kod hrane, stvarnost je sasvim suprotna.

Nije bio zainteresiran za pekarske proizvode ili hranu s kioska, i nikada nije uživao u raznim čipsevima i flipsima ili drugim grickalicama. Nadalje, rijetko je konzumirao gazirana i alkoholna pića. Dok takve navike upućuju na umjereno zdrav način života, ostaje pitanje kako je uspio imati gotovo 200 kilograma?

Jedna značajna činjenica o Dekiju je njegova zapanjujuća sposobnost da pojede veliku količinu hrane u jednom dahu. Primjerice, tvrdi da je u jednom obroku pojeo 100 ćevapa. Osim toga, jednom je pojeo 120 kuglica sladoleda kada se uzrujao za ručkom. Drugom prilikom je redom konzumirao tepsiju od baklave i tepsiju od tulumba.

Svako jutro kad se probudim, moja prva akcija je ići prema hladnjaku. U sebi držim staklenku matične mliječi, jer se smatra hranjivom tvari, a konzumiram je na prazan želudac. Otprilike trideset minuta kasnije, obično doručkujem uglavnom sastavljen od rezanaca. No, dodam i sok od rajčice i domaće maslinovo ulje. Nakon toga počinjem razmišljati što bih mogao ručati, kako je rekao Deki tijekom njihovog gostovanja u emisiji “Kojekude sa martom”.

Što je bio uzrok njegove težine od 180 kilograma?

Dejan se u mladosti bavio atletikom te je nastavio školovanje na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. Međutim, ozljeda kralježnice u ranim dvadesetima drastično mu je promijenila život. Kao rezultat toga, doživio je značajno povećanje tjelesne težine zbog svoje sklonosti prejedanju i nedostatka tjelesne aktivnosti.

Kako mu se težina povećavala, bilo mu je sve teže pronaći prikladnu odjeću i obuću. Osim toga, njegovo zdravlje se pogoršalo jer su mu koljena teško podnosila teret viška kilograma.

Upotrebu konvencionalnih žlica nije ni razmatrao.

Tijekom zimske sezone uvijek nosim posebnu žlicu u unutarnjem džepu jakne. Ovo nije obična žlica, već ona koja je posebno dizajnirana za vađenje sarmi, a koja je tri puta veća od obične žlice. Koristim ga za jesti juhe i grah, i čvrsto ga držim. Nasuprot tome, korištenje obične žlice, koju nazivam “dijetalnom žlicom”, može biti prilično naporno. Tu je činjenicu svojedobno podijelio s Dekijem, ističući kako mu je važno da baš tu žlicu ima pri ruci.

Nakon dugog razmišljanja, donio je odluku da potpuno promijeni svoj život, počevši od samih temelja. Trenutačno ponosno objavljuje kako je uspješno skinuo 80 kilograma, te ostaje odlučan u daljnjem mršavljenju.

Iako je još uvijek sposoban konzumirati istu količinu hrane kao i prije, izrazio je nezainteresiranost za to. Od tada je otkrio da je tijekom 30 godina potrošio otprilike milijun eura na večere u restoranima.

Nakon što sam smršavila 80 kilograma, danas sam sretna što mogu uživati ​​u nedijetalnoj kuhinji. Nekada sam znao pojesti sto ćevapa i sto kugli sladoleda, ali takva proždrljivost nije moj trenutni životni cilj. Umjesto toga, osjećam se pun energije i zadovoljstva nakon što sam izbacio šećer i žitarice, te konzumirao meso i salate. Moja najveća težina, koju rijetko mjerim, bila je 193 kilograma. Najveća mi je želja obući se kao muškarac, jer sam prije nosila isključivo crnu odjeću iz trudničkih butika. Sada nosim tenisice sa zračnim potplatom koje traju više od dva dana. Također se mogu sagnuti i zavezati si vezice, što je prije bila muka.

Preporučeno