Za danas jedna tema koja je itekako povezana sa zdravljem i negom kože, a može itekako da se iskomplikuj eako se ovaj problem zanemari. naime, kada kažemo urasla dlaka, definitivno niko to ne shavat ozbiljno, pogotovo muškarci koji skoro nikako da ne vode računa o zdravju svoje kože u odnou na same žene. Kada odemo do DM-a ili CM-a, tamo je 90% žena, koje kupuju razune kreme i stvari koje su povezane sa lepotom, u odnosu na muškarce, koje imaju samo jednu kremu i sa njome mažu celo telo.

Mi vam danas donoimo pisanje Mondo.rs, koji se pozbavio sa ovim problemom, te naglasio da je procentualno urasla dlaka puno češća kod muškaraca nego kod samih žena. One su u većini slučajeva bezopasne, i u medicini imaju i svoj službeni naziv, a on je:”pseudofolikulitis barbae”, ali ako se cela situacija iskomplikuje, onda sve može da završi i jako bolno po samoga pacijenta. Name, većina muškaraca pravi problem prilikom samog brijanja, kad ai nastane urasla dlaka i kada se inficira i zagnoji. Nikada se ne treba brijati kontra rasta dlake, nego u suprotnom pravcu,. U slučaju da dobijete i temperaturu od urasle dlake, obavezno posetite svog dermatologa.

On će odmah da rešva problem i to bez anestezije, pomoću užarene igle, što može da bude jako veliki problm, ali je to ipak jedini i ispravan način. U slučajevima kada urasla dlaka se toliko inficira i uđe u krvotok, kod pacijenta može da nastupi i sepsa, samim time i smrt. Najbolji primer nam dolazi iz 2016 godine, kada je muškarac iz Ohaja koji ima 40 godina proveo 6 sati na operacijskom stpolu, te su mu spašavali glavu zbog obične urasle dlake.

Preporučeno