Lucy Jade, australski model, nedavno se prvi put u životu susrela s rakijom. Očekivano, piće ju je jako pogodilo zbog visokog udjela alkohola koji ponekad zna premašiti 60% (u usporedbi s uobičajenih 40%). Nažalost, Lucyno iskustvo opijanja bilo je složeno neželjenom pažnjom kamere koja ju je pratila cijelu noć.

Zahvaljujući videozapisu pojedinca na TikToku, korisnici su mogli uživati ​​u dobrom smijehu i steći uvid u Lusinu razigranu interakciju s obitelji njezina dečka. Lusi je upozorio gledatelje da se, ako njihova druga osoba nije europskog podrijetla, trebaju suzdržati od toga da cijeli dan uživaju u rakiji s članovima obitelji. Otkrila je da je na kraju provela nevjerojatnih sedam sati s “bakom” dok je pila napitak koji “liječi dušu”. Fraza “Popij malo rakije, bit će ti bolje” vjerojatno je većina pojedinaca čula barem jednom u životu. U našim krajevima rakija se smatra nacionalnim pićem, a priče o njenoj ljekovitosti prenose se s koljena na koljeno.

Najpoznatije rakije su Šljivovica i loza, koje se prave od šljive, odnosno od vinove loze. Vrlo su popularne i sorte koje imaju dodatak ljekovitog bilja ili voća. Unatoč mogućim opasnostima konzumiranja velikih količina alkohola, rakija može ponuditi brzi lijek za određene bolesti ako se konzumira umjereno.

Predstavljamo vam katalog bolesti koje su naši preci dugi niz godina uspješno liječili rakijom. Ako osjetite nelagodu u želucu zbog teškog ili masnog obroka, gutljaj ili dva šljivovice, lozovače ili travarice odmah će je ublažiti. U slučaju da je bakterijska infekcija uzrok grlobolje ili upale ždrijela, grlo će učinkovito dezinficirati kombinacija rakije i nekoliko kapi propolisa. Topla infuzija biljnog čaja pomiješana s nekoliko žlica rakije također će ublažiti simptome. Za ublažavanje bolova i ukočenosti leđa lagano umasirajte malo rakije na oboljelo mjesto i nakon nekoliko sati ponovite postupak. U tu svrhu posebno se preporučuje komovica ili tropica, vrsta rakije koja se proizvodi od preostalog grožđa nakon fermentacije, ali bit će dovoljne i druge vrste.

@lucie_jaid

Lucky my man was in the shed working on cars otherwise he would’ve seen how off chops I was after 7 hours with baba 😰 🤣

♬ original sound – LUCIE JAID

Preporučeno