Mi se u nastavku našeg današnjega članka posvećujemo lepoticama iz bivšeg sistema. Jako je puno njih koje su se proslavile, bile su jako tražene u to vreme, a nakon toga su samo nestale sa sscene. Jednostavno, kada se pogledaju najlepše žene iz tog perioda, nije bilo starleta, nije bilo plastičnih operacija, kao ni puno šminke. 

Verujemo da niste sigurno pogodili o kojoj lepotici je reč na naslovnoj slici, zar ne? U pitanju je prelepa glumica koja se zvala Desanka Beba Lončar, a koja danas ima 79 godina starosti. Naime, njene slike iz filma Ljubav i moda”, gde se ona vozi ulicama Beograda u prelepoj haljinici na na crveno bele kocke. Odmah nakon prikazivanja ovog filma, 1961 godine, od strane Jugoslovenske publike dobila je i naziv da je Jugoslovenska Brižit Bardo. Prelepa linija, struk, kao i prirodna lepota definitivno su zaludeli celu Jugoslaviju.

“Došli su kod mene i rekli mi – snimaćeš jedan film, vozićeš vespu, nosićeš divne haljine, vozićeš se avionom… To je bilo kao san”, ispričala je Beba jednom prilikom. Nakon toga, svoju karijeru nastavlja u Italiij, gde su njihovi stručnjaci prepoznali njen kvalitet i lepotu:”Dvosed, kabriolet… To je najluksuzniji auto koji sam imala. Bila sam klinka, sad to vidim kao tipično dečiji potez. Meni su ta kola bila poput neke igračke, a isto sam tako kupila i bundu. Uopšte nije bila za mene, više onako za starije žene.

Ali u Jugoslaviji tada svega toga nije bilo. Jednom sam sama sebi kupila veliki dijamant! Za to mi nikad nije trebao frajer. Mislim, ako je galantan, utoliko bolje”, pričala je ova beogradska lepotica. Ostatk priče, pročitajte ovde

Preporučeno