Svako je od nas navikao na crnu hroniku i vesti koje su povezane sa njom, ipak ne možemo da ostanemo ravnodušni kada čujemo da je preminula neka poznata ličnost. Sa velikim gubicima smo se na veliku susretali u prošloj godini koja je iza as, a u kojoj su nas napustila velika imena može se slobodo reći. Veliki broj pevača nas je napustio što od starosti, što od zaraze korona virusa. 

Za danas donosimo jednu jako tužnu vesti, a radi se o tome da je ćerka Zorana Radmilovića koja je književnica, Ana Radmilović preminula u 43 godini žviota, u februaru 2017 godine. Tada se Ljilja Basara na svom fejsbuku nalogu oglasila i objavila da je Radmilovićeva umrla pred ponoć 7. februara. Ona je napisala sledeće: “Moja i naša draga i divna Ana Radmilovic preminula je sinoć, 7. februara, pred ponoć. Volim je zauvek”.”

Ona je bila ćerka našeg poznatog glumca Zorana Radmilovića i Dine Rutić. Školu je završila u XII beogradskoj gimnaziji i u Novom Sadu, gde je diplomirala glumu u klasi profesora Radoslava Milenkovića. Također, Ana je radila u centru za kulturnu dekontaminaciju i bila savetnik za kulturu u opštini Zzaječar. Ona je također u kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije bila angažovana kao koordinator za kulturu i sarađivala sa nezavisnim produkcijama na KiM.

Pored pisanja romana i tekstova, ona je napisala i nekoliko pesama za modernu operu Narcis, kompozitora Aleksandre Đorđević a 2015 godine je izvedena njena poetska duodrama uz simfonijski orkestar, a dok je povoodom stradanja Jevreja u logoru Staro sajmište u Drugom svetskom ratu. Prema svim mootiviima njene zbirke Zalažem se za laž, snimljen je istoimeni film koji je režisirala Andrea Lazić, koji je posvećen njenom ocu Zoranu Radmiloviću.

Preporučeno