Svaki dan imamo priliku da pročitamo neke vesti koje nas šokiraju i koje su povezane sa crnom hronikom, a to je nekako postalo i svakodnevnica na našim prostorima, ali i širom sveta. Mi danas pišemo o devojčici iz Australije koja je umrla nakon gutanja baterije par nedelja pre smrti odbijen je rendgen iako je imala strašne simptome, koji su uključivali ugruške i povraćanje krvi, tvrde njeni roditelji.

Izabela je imala samo 14 meseci kada je umrla 4. februara 2015. godine, a u istrazi se saznalo da ju je majka Alison odvela u bolnicu Melburn Sašajn tri puta u samo dve nedelje kako bi proverili je li nešto zapelo u njenom probavnom traktu. Također, ona je na sudu izjavila da su doktori uprkos simptomima koji su uključivali pocrnelu stolicu, rekli da će beba, šta god da je u pitanju, uskoro prevariti i da će normalno iz nje izaći. Otac male devojčice, Robert Ris je na sudu svedočio da je 16. juna 2015. godine kad su prvi put otišli u bolnicu s Belom, napomenuo doktorima da je video svoje dete kako se igra sa baterijama.

Takođr, tokom prvog dana istrage nakon bebine smrti, njena majka je izjavila da je svaki put kad su otišli u bolnicu znala da ju doktori neće slušati i da će ih samo da pošalju kući. Porodica je također izjavila da im je žap što nisu više znali o posledicama gutanja baterije za dete. Odmah su nakon smrti, roditelji pokrenuli istragu o baterijama, a kažu da im nije cilj okriviti nekoga za smrt njihovog deteta, već edukovati ljude o tome koliko su opasne za decu.

Ris je izjavila da je iz bolnice dobila informaciju da s već promenili postpuka trijaže i pregleda. Trijaža je proces određivanja prioriteta lečeja bolesnika, oji se bazira na težini njihova medicinskog stanja. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno