Dragan Bradić Sergije koji ima 54 godine je heroj sa Košara, koji je živeo više od šest meseci u improvizovanoj zemunici u šumi na planini Javor, izbavljen je iz javorskog potoka i skloništa. Gde živi ovaj Javorac slučajno je otkrio električar Dragan Stamenić koji je kresao trasu dalekovoda kroz gustu šumu.

On je nekadašnji hrabri ratnik sa Košara, čovek za kojeg navondo u Ivanjici niko nema ružnu reč, smeštaj za svoje izranjavano telo gelerima pronašao je u improvizovanoj zemunici, a njemu tu društvo prave mečke, vukovi i divlje svinje, a krov napravljen od paleta sa prvom kišom prokišnjava. Stamenić je oseto miris dima i kad sam sam krenuo u tom pravcu, ispod jedne bukove izvale ugledao je vatru i zemunicu pokrivenu celofanoom. Ostao je u šoku kada je ugledao Sergija, čoveka kojeg odlično pozna i kojeg je često viđao u nadnici. Niko nije imao pojma da on nema krova nad glavom i da spava usred šume u zemunici.

Sve je to on krio, a Stamenić ga zna kao čoveka koji je svima pomagao i kupavao pečurke po Javoru i imao je mnogo para i svima je delio pa je zato izgleda i propao. Dragan je mesecima spavao u improvizovanoj zemunici, koju je sam napravi. Preživljavao je od hrane koju nađe u prirodi, pečuraka, borovnica, divljih jagoda i jabuka. Ljudi kažu da ćete mu kuću pronaći po dimu, jer jedino uz konstantno upaljenu vatru uspeva da se iole zagreje. Spava na celofanu, a pokriva se samo jednim taknim ćebetom, a kao jastuk služi mu stari džemper. 

Preporučeno