Kada je u pitanju pijenje vode na tašte ima određene benefite za celi naš organizam. Ali, kada u 2,5 dcl vode dodamo pola limuna kojeg smo iscedili, tada nastaju očigledne promene u naše organizmu. Dobro je poznato kakvi su benefiti limuna kada je u pitanju zdravlje i da u sebi sadrži vitamine. Međutim, mi se pitamo da li pijenje vode sa limunom zaista daje dobre efekte za organizam.

To je odlučila da proveri jedna žena, koja je pristala na izazov da nedelju dana pije samo vodu sa limunom. Verovatno ste i sami čuli o brojnim lekovitim sastojcima limuna koji se također spominje i kao prirodni antibiotik, ističe da njegova blagodat za imunitet, prirodni je antiseptik i pomaže da se ublaže glavobolja i menstrualni bolovi. Također, pojedinci tvrde da im voda sa limunom pomaže da očiste lice od akni Rodo je nedelju dana pila 2,5 dcl vode sa pola isceđenog limuna ujutru na tašte.

Ona je rekla kako je pred kraj nedelje primetila da joj je koža čistija i svetlija. “Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba biti topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo pa sam se odlučila za svežiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam videla rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svetlija” rekla je ona za medije. Inače, voda sa limunom je jedan od načina za unošenje potrebne kličine vitamina C i za povečanje hidratacije tela.

Preporučeno