– Mnogo je porođaja danas koji se odrade na carski rez, jer žene jednostavno ne žele da se muče i naprežu, kada se može sve odraditi sa jednim običnim rezom. Međutim, mnogo je onih koji kažu i tvrde, da nema ništa zdravije po jednu ženu nego da se porodi prirodnim putem. 

@rabiatuladawiyah8896

Alhamdulillah … Selesaikan amanah #fypシ #foryou #werewolfsyndrom #bayiviral #kitaprihatin

♬ 1000tahun lamanya by tulus – ॱଳ͘

Rabiatul Adavija, TikToker porijeklom iz Malezije, često prenosi videozapise koji prikazuju mladu djevojku koja boluje od hipertrihoze, koja se obično naziva sindromom vukodlaka. Iako je ovo stanje neuobičajeno, ono predstavlja jedinstvene poteškoće u društvenim okruženjima zbog svoje atipične fizičke manifestacije. Hipertrihoza je medicinsko stanje obilježeno prekomjernim rastom dlaka, neovisno o razinama androgena, što dovodi do dlaka koje su duže i deblje nego što se smatra normalnim.

Igrom sreće, Rabiatul je susreo djevojku u bolnici i bio očaran njezinom izvanrednom prisutnošću. Od tog trenutka njihovi su se putevi redovito ispreplitali, a Rabiatul je marljivo dokumentirao zadivljujuće video materijale koji su prikupili golemu publiku. U nastojanju da izazove društvene norme i eliminira negativne percepcije vezane uz hipertrihozu, popularni TikToker odlučan je prkositi svim tabuima povezanim s ovim medicinskim stanjem.

Hipertrihoza, genetski poremećaj karakteriziran abnormalnim rastom dlaka na tijelu, može utjecati na pojedince bilo kojeg spola. Obično zahvaća različite dijelove tijela, osobito lice, gdje je teško prikriti gustu dlaku. Porijeklo sindroma može se pratiti unazad do 17. stoljeća, kada je prvi put dokumentiran. Rabiatulov primarni fokus je na podizanju svijesti o ovom poremećaju i on stalno dijeli videozapise na kojima se pojavljuje djevojka uz puni pristanak njezinih roditelja. Kako javlja edziecko.pl, roditelji su posebno istaknuli da je njihova kći rođena s ovim stanjem.

Podijelivši svoju priču, majka djevojčice otkrila je da liječnici nisu uspjeli utvrditi uzrok njezinog stanja. Nevjerojatno, čak se i medicinska sestra onesvijestila odmah nakon njezina rođenja, naglašavajući izazove s kojima su se susreli. Svojim hrabrim postupcima, Rabiatul i njezina obitelj pokreću razgovor i povećavaju znanje o hipertrihozi, njegujući klimu prihvaćanja i empatije za pojedince koji se bore s ovim stanjem.

BONUS TEKST:

Đumbir, cijenjeni prirodni lijek, nudi nježno i učinkovito rješenje za ublažavanje simptoma povezanih s nizom zdravstvenih problema. Sa svojom opsežnom poviješću medicinske upotrebe, đumbir je poznat po svojim ljekovitim sposobnostima, imajući protuupalna, antioksidativna, antibakterijska i antiemetička svojstva.

Da biste napravili čaj od đumbira, počnite tako da izrežete komad đumbira od 2-3 cm i stavite ga u šalicu vode koja kipuće. Pustite da se natopi otprilike 5-10 minuta prije nego što procijedite čaj i dodate malo limuna i meda za okus. Uživajte u ovom čaju jednom ili dva puta dnevno. Med, snažan prirodni lijek, posjeduje antimikrobna i protuupalna svojstva, što ga čini učinkovitim rješenjem za ublažavanje kašlja, umirivanje upale grla i jačanje imunološkog sustava. Bilo da se konzumira samostalno ili da se dodaje čajevima, toplom mlijeku ili toploj vodi s limunom, med se kroz povijest koristio zbog svojih ljekovitih svojstava.

Ova prirodna tvar koju pčele dobivaju iz cvjetnog nektara ili medne rose poznata je po svojoj slatkoći i obilju vitamina, minerala, antioksidansa i drugih korisnih tvari. Naširoko korišteno prirodno rješenje za ublažavanje simptoma povezanih s respiratornim problemima i prehladama je ulje eukaliptusa. Udisanjem pare s malom količinom ulja eukaliptusa, pojedinci mogu osjetiti olakšanje od začepljenosti nosa i otvaranja dišnih puteva.

Za one koji imaju problema s probavom, razmislite o odabiru čaja od mente. Metvica ima blago umirujuće djelovanje na probavni sustav, ublažava tegobe uzrokovane nadutošću, plinovima i grčevima u želucu. Kako biste poboljšali probavu, čaj od paprene metvice možete piti nakon obroka. Iako se prirodni lijekovi općenito smatraju sigurnima, ključno je naglasiti važnost savjetovanja s medicinskim stručnjakom prije započinjanja bilo kakvog novog tretmana, osobito ako trenutno uzimate druge lijekove ili imate već postojeće zdravstvene probleme.

Preporučeno