Svi već dobro znaju da kada krene ljeto da ono sa sobom nosi i vrele dane, a ljudi vijek traže neko osvježenje kako bi malo došli sebi. Već mjesec dana na našim prostorima vlada Saharko ljeto gdje temeperature prelazi 40 stepeni. Međutim, mi danas pišemo o jednom popularnom ljetnom osvježenju, a  u pitanju je piće, limunov sok ili limunada. Vjerujemo da je ovo u svakom domaćinstvu zadnje kuhinjsko pomagalo a to je svakako cjedilo za limunov sok u koji se umetne polovica limuna, pa se to preklopi i stisne.

Među posljednim izumima svakao je cjediljka u koju mnogi umetnu polovinu limuna, pa preklope uređaj a zatim stisnu kako bi sok iscurio vani. ali, ako želite da dobijete više soka iz limuna, možda bi najbolje da u obzir uzmete ovaj savjet od jedne Tik Tokerke koji je trenutno postao jako viralan.

Ako tražiš ljetno osvježenje u hladnoj limunadi, ili želiš dobiti sastojka za kolač ili jednostavno ti je potrebn vitamina C, odmah svi posegnu za limunom. Najzdraviji je onaj koji mi ručno iscijedimo iz svježeg ploda, ali agrumi koji dozrijevaju u jesen, u trgovinama su dostupni tokom cijele godine i to ne baš po povoljnim cijenama. Mnogi su probali razne trikove kako bi dobili što više limunovog soka od ploda, i pokušali kupiti najbolje kuhinjsko cjedilo. Među zadnjim pomagalima je zasigurno i cjedilo za limun odnosno citruseta u koje se umetne polovina limuna a zatim se ta naprava preklopi i stisne.

Sada je ova tik tokerka objasnila jedan jako važan korak, kada se limun prereže po pola svakoj od polovina je potebno je odrezati i dno, a zatim se do može umetnuti u cjedilo i stisne.

@boomtisca

Lemon juice hack 🍋🍋🍋 #lemonsqueeze #kitchenhacks #juicesqueezer #lemonjuice #howto #PepsiApplePieChallenge

♬ Heaven’s Only Wishful – MorMor

Preporučeno