Druga supruga Milana Štrljića pruža mu nepokolebljivu podršku, iako je štampa pisala da ona i njegova kćerka Iva Štrljić nisu u dobrim odnosima. Prije nego što je pronašao sreću sa novom partnericom, Štrljić je bio u braku sa balerinom Slavicom, sa kojom je dobio dvoje djece. Sa sadašnjom suprugom ima i dijete, kojem je dao ime Fran. Glumac o Franu često govori medijima, ističući djetetovu ljubav prema engleskom i japanskom, kao i prema borilačkim vještinama. Milan Štrljić i njegova sadašnja supruga u potpunosti su posvećeni podizanju Frana, što je možda dovelo do toga da su u Beogradu zanemarili svoja dva ljubimca.

Kako se priča, Milanova ćerka Iva, koja je takođe umetnica, duže vreme je odbijala da razgovara sa njim, a Milan je odbijao da popusti njenim zahtevima. Nakon što je njegov prvi izbor propao, otkrio je zadovoljstvo, ohrabrenje i radost sa svojom drugom selekcijom. Izrazio je zahvalnost višoj fizioterapeutkinji Daši, koja mu je bila mentor i postala neizostavni dio njegovog života. Nije mogao da zamisli svoj život bez nje.

Moja supruga Daša je za mene suštinski sistem podrške, bez koje ne bih mogao da funkcionišem. Ona mi pruža osjećaj smirenosti i spokoja koji je neprocjenjiv. Čvrsto vjerujem da brak koji traje više od dvije decenije zahtijeva temelj međusobnog razumijevanja, nepokolebljive podrške i obilje ljubavi. Glumac je tijekom svoje karijere odigrao brojne kultne uloge, a čak je imao i ulogu u osnivanju Umjetničke akademije u Splitu. Uprkos tome, on retko posećuje Beograd, tvrdeći da mu kolege ne dopiru do njega, a čini se da ima i lične razloge da ne poseti srpsku prestonicu. Uzrok njegovog odsustva je nejasan, a ostaje nepoznato da li je odgovorna njegova druga supruga ili su u pitanju drugi faktori. Milan Štrljić, poznati glumac i otac Ive Štrljić, napustio je Beograd početkom 1990-ih.

Neposredno prije početka građanskog rata, Milan, Ivin otac, prekinuo je brak sa Slavicom, balerinom koja je i Ivina majka. Iz ove zajednice rođen je sin Luka. Milan je tada upoznao svoju drugu suprugu Dašu, fizioterapeutkinja, dok je bio u Hrvatskoj. Milan i Daša zajedno imaju sina po imenu Fran. Ovi događaji, kao i mnogi drugi, izazvali su medijske spekulacije o Milanovoj vezi sa njegovom kćerkom, uz izvještaje o napetosti i nedostatku komunikacije među njima. Iako je ovo napisano godinama unazad, Iva je negirala bilo kakav takav sukob među njima, a oglasio se i Milan.

Način na koji su se događaji odvijali izgleda gotovo predodređen. Čim je izbio rat, odmah sam se vratio u Hrvatsku – to je bilo najmanje što sam mogao učiniti. Shodno tome, nisam mogao pružiti Ivi veliku podršku u njenom profesionalnom radu. Uprkos tome što živi u drugoj zemlji, vjerujem da ona čvrsto razumije svoj posao i da joj nije potreban moj savjet. Na nju su preneli moji umetnički talenti, iako nemam nameru da radim sa svojim naslednikom pred kamerama ili na sceni. Razdvoji nas prevelika udaljenost, a ja ne mogu da preuzmem takvu ulogu, jer ne mogu a da se ne osjećam inferiorno u poređenju.

Preporučeno