Za danas jedna priča koja se retko dešava i u filmovima, a mogli smo samo da je vidimo u emisiji tipa “Sve za ljubav”. Naime, sve kreće od leposave iz Perleza koja je svoju ćerku rodila sa samo 16 godina, a majka i očuh su joj oteli dete te su je dali na usvajanje u Italiju, a mala Zorica je preko noći postala Lorijana Saso. Tako je italijanka godinama u odbojci i košarci uvek navijala za Srbiju, odnosno Jugoslaviju a d nije bila niti svesna d je geni vuku u Srbiju.

Sve se okrenulo naopačke kada je 2019 godine u svome stanu našla malu kutiju u kojoj je našla i dokumente od kojih su joj se noge odsekle. Mala slika na pasošu, ona ima samo dve godine, a piše da se zove Zorica i da je rođena u Banatskom Novom selu. Radoica bata Vuković joj je pomogao u pronalaku njenih bioloških roditelja:”To je malo mesto, odmah sam našao Leposavinu sestru, koja je znala o čemu je reč. Ispričala mi je da je Leposava iz porodice u kojoj je bilo sedmoro dece i da je Leposava Zoricu, odnosno sada Lorijanu, rodila sa 16 godina.

Otišao sam kod Leposave, koja mi je ispričala da je Zoku rodila na Gospojinu 28. avgusta 1970. godine. Roditelji su bili besni i ona je pobegla kod neke rodbine u drugo mesto. Kada se Leposava vratila i potražila ćerku, samo su joj rekli da je dete dato na usvajanje.” Tada je shvatila da je rođena kao Zorica Dinkovski 28 avgusta 1970 aa usvojena je samo dve godine posle. Ostatak priče, pročitajte ovde..

Preporučeno