Kada povučemo paralelu između današnjih vremena, koja su praćena tehnologijm i uslugom koja se nalazi nadomak vas i vremena od pre 40 i više godina, razlika je svakako svemirska. Naime, danas mlađe populacije definitivno imaju sve na dohvat ruke, odnosno samo jedan klik na telefonu ili laptopu. Iz sigurnosti svoga doma naručuje se hrana, kupuje se odeća, nameštaj i sve ostale stvari koje su povezane sa životom. 

Ako se vratimo u 80 godine prošloga veka, onda j eevidentno da se puno zdravije živelo, u kući se samo spavalo i to je sve. Sve aktivnosti su se dešavale izvan vaša 4 zida, nije biolo pretile dece, nije bilo bolesti koje imamo danas, a deca su cele raspuste provodile napolju, igrajući se društveno korisnih igara, a danas je to sve prešlo na mobilne telefone i tablete. 

Primera radi, danas imamo sezonu trešanja., a u većini dvorišta imamo trešnje koje su ove godine rodile kao lude, ali deca jednostavno ih ne beru, i što j enajgore, ne jedu ih što je svakako i više nego velika tragedija. Džanarika? Danas 99% dece uopte ne zna koje je to voće, a da znaju samo koliko su zdrave, i koliko su se pre jele, definitivno bi neko i promenio mišljenje o ovom jako ukusnom vioću. 

Mi danas govorimo o još jednom voću koje je gotovo iskorenjeno, a zove se dud. Jako je zdrav, moćan je antioksidans, i svakako više nego dijetalan sa puno zdravih šećera u sebi. Vitamini A, B, K, C i D su prisutni u njemu, kao i jako veliki procenat željeza. 

Preporučeno