Mnogi ljudi kojii se bave sa baštama, i koji uzgajaju voće i povrće za svoje potrebe, definitivno imaju problema sa raznim štetočinama u ovo vreme. Proleće je definitivno period kada se sejalo uveliko, a osim vremenskih nepriaik, odnosno kiše i grada, njihovim usevima, razne bube, insekti ali i glodari itekako prave probleme.

Tako da se nakon par meseci truda i rada, zna se desiti da za samo jednu noć izgube kompletan trud, i onda sve se mora ponovo da radi. Mnogo je saveta koji se mogu naći na iteneernetu kako da se spasite jedne krompirova zlatice, koja zna da napravi itekako veliki haos u toku od samo par dana. Mi vam tako u natsavku danaašnjeg članka, donosimo jedan sjajan savet kako da ih se rešite jednom za svagda. 

Zlaticaa, nakon što uništi sav vaš krompir, jako lako prelazi na paradajz i na patlidžan, a da se to ne bi desilo morate uraditi na primer sledeću stvar. Svi naši predeli koji su do 600 metara nadmorske visine, moraju da istrpe tri generacije zlatica u jednoj sezoni, pa ako ste ih se sada rešili, to ne znači da je došao kraj vašim mukama.

Inače, ženke zlatice su jako plodne, i mogu da snesu čak do 2.000 jaja, što nije nikako dobra informaacija po vas. Ono što ih itekako plaći jesu ježevi, pa zatoi ako imate ježeve u bašti, definitivno ih ne dirajte jer će da potamane apsolutno sve zlatice.

Preporučeno