– Novi Fosili postoje još od početka 80 godina, a poput splitske grupe Magazin, do danas su promijenili jako veliki broj pjevačica. Mi danas govorimo o prvoj pjevačici Fosila, koja je na žalost jako tragično završila svoj život….

Utjecaj priče Đurđice Barlović duboko odjekuje u srcima onih koji su imali sreću da su je poznavali i voljeli, kao i onih koji su imali sreću svjedočiti njezinoj izuzetnoj umjetnosti i talentu. Njezin prerani odlazak ostavio je nezamjenjivu prazninu, ali sjećanje na nju živi kroz bezbrojne priče i anegdote onih koji su bili dirnuti njezinom prisutnošću. Rođena 23. kolovoza 1950. godine u Splitu, Đurđica je od malih nogu pokazivala izniman glazbeni i vokalni talent. Odrastajući u blizini mora, razvila je duboku ljubav prema vodenim sportovima i jedrenju. Još u mladosti aktivno je sudjelovala na raznim natjecanjima, nagovještavajući briljantnu glazbenu karijeru koja je pred njom.

  • Nakon što je postala članica splitskog benda VIS Batali, započeo je njezin put u glazbenoj industriji. Na kraju je stigla do Zagreba i postala dio Novih fosila. Sjećanja na njezine nastupe ostala su urezana u umovima onih koji su im svjedočili, budući da je njezin glas bio jedinstven i lako prepoznatljiv. Emotivna dubina njezinih pjesama odjeknula je kod nebrojenih pojedinaca, a njezina prisutnost na pozornici ostavila je neizbrisiv trag u publici. Osim postignuća u scenskoj umjetnosti, Đurđica se uživjela i u ulogu odane majke svoja dva sina, Hrvoja i Bornu. Dok udubljuju u priče o svojoj majci, sinovi otkrivaju njenu brižnu prirodu i duboku osjetljivost, kao i duboko ukorijenjenu ljubav prema glazbi koju su naslijedili od nje. Tragično, 1992. godine,

tijekom ljetovanja u Pagu, Đurđica je tragično preminula od iznenadnog i teškog srčanog udara. Gubitak njezina života zauvijek se utisnuo u srca njezinih najmilijih, posebice njezinih malih sinova koji su prerano ostali bez majke. Ali upravo u sjećanjima na nju njezini sinovi otkrivaju snagu i motivaciju da nastave. Odaju počast uspomeni na majku na razne načine, poput zajedničke strasti prema glazbi i pomorskih izleta. Đurđica Barlović nije bila samo darovita umjetnica, nego i njegovateljica i izvor inspiracije za nebrojene pojedince. Unatoč njezinom tragično kratkom postojanju, njezin utjecaj ostaje kroz njezinu glazbenu ostavštinu i trajnu ljubav i sjećanja koje je ostavila u nasljedstvo.

Rođena 23. kolovoza 1950. godine u Splitu, u Hrvatskoj, Đurđica Barlović, poznatija kao Đurđa Barlović, od malih je nogu pokazivala zapažene glazbene i vokalne sposobnosti. Budući da je odrasla uz ocean, gajila je strast prema pomorskim aktivnostima i plovidbi, što će s vremenom odigrati značajnu ulogu na njezinom životnom putu. Od malih nogu krenula je na svoj glazbeni put, sudjelujući na natjecanjima poput “Djeca pjevaju” u Splitu. Kako je odrastala, njezina strast prema glazbi se pojačala, što ju je dovelo do toga da uzme gitaru i nastavi profesionalnu glazbenu karijeru.

Po završetku srednje škole osigurala je profesionalni ugovor i krenula predanijim putem u glazbenoj industriji. Pridruživanje renomiranom splitskom bendu VIS Batali pokazalo je njezin izniman talent, prije nego što se konačno preselila u Zagreb i postala cijenjena članica omiljene grupe Novi fosili, koja je imala golemu popularnost u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Njezin osebujni glas odjeknuo je diljem regije, osvajajući srca nebrojenih slušatelja emotivnom snagom svojih izvedbi. Ne samo da je Đurđica bila renomirana glumica, već se uživjela i u ulogu odane majke svoja dva sina, Hrvoja i Bornu. Njihovi narativi otkrivaju njezinu brižnu i privrženu prirodu, kao i nepokolebljivu ljubav prema glazbi koju je usadila svojoj djeci. Tragično, 1992. godine Đurđičin život naprasno je prekinut zbog iznenadnog i teškog srčanog udara.

Njezin prerani odlazak ostavio je nenadoknadivu prazninu u srcima mnogih, ali njezino naslijeđe ostaje kroz njezine glazbene doprinose i trajnu ljubav koju je dala svojoj obitelji. Đurđica Barlović, iako je vrijeme na ovoj zemlji bilo tragično kratko, ostala je u radom sjećanju kao iznimno darovita umjetnica, majka puna ljubavi i izvor inspiracije za nebrojene pojedince. Njezin utjecaj na glazbenu industriju i duboka ostavština koju je ostavila za sobom traju kroz bezvremenske melodije koje su se ukorijenile u kulturno tkivo regije.

Preporučeno