Jelena Đoković je sa Novakom u vezi, još od njegovih juniorskih dana. Imala je strpljenja za njega, a danas su u skladnom braku u kojem imaju dvoje djece. Mnogi je osporavaju zbog njenog uticaja na Novaka, i da u nekim situacijama ima jako loš uticaj na njega. Međutim, Novakova je zadnja, a mi se danas bavimo sa time, šta je radila dok nije upoznala svoga današnjega supruga. 

Skromnog porijekla, Jelena Đoković, supruga najbolje rangiranog svjetskog tenisača Novaka Đokovića, potječe iz skromne obitelji. Njezin bivši razrednik dijeli uvide u njezinu nepokolebljivu odlučnost da slijedi svoje težnje i prepreke koje je svladala u potrazi za visokim obrazovanjem.

Prema riječima njezine prijateljice, Jelena se uvijek izdvajala od svojih vršnjaka. Posjedovala je nevjerojatan nagon i žudnju da se istakne, iako je to često rezultiralo nedostatkom razumijevanja od strane onih oko nje. Jelena je za “Svet” izrazila svoju odlučnost, objasnivši da joj je želja da se istovremeno obučava, obrazuje i zapošljava, koncept koji se drugima pokazao izazovnim za shvaćanje.

Uvijek je postojalo nešto jedinstveno kod Jelene što ju je izdvajalo od nas ostalih. Njezina je ambicija bila neusporediva, što ju je natjeralo da nastavi s obukom, obrazovanjem i radom, na veliku zbunjenost naših vršnjaka. Pripovjedačica, koja je željela ostati anonimna, počela je prepričavati Jelenin put, ističući teškoće s kojima se suočavala pri uklapanju u društvo. Unatoč tim preprekama, Jelenina nepokolebljiva odlučnost omogućila joj je da stekne visoko obrazovanje.

S ove točke gledišta, pohvalno je što je posjedovala marljivu i nepokolebljivu radnu etiku. Tijekom osnovne škole posvetila se treniranju tenisa, a tada se prvi put susrela s Novakom. Njezine težnje, kao i one njezine sestre, uključivale su odlazak u inozemstvo, a jedan od načina da to postigne bile su sportske stipendije, s obzirom na to da roditelji nisu imali financijskih sredstava, kako je naglasio njezin pratitelj.

Blizak prijatelj Novakove supruge ispričao je da je Jelena bila jako šokirana kada joj je sestra otišla, jer ih veže jaka veza. Pred kraj razgovora prijatelj je otkrio radno mjesto i podatke o plaći Novakove drage osobe.

Radeći kao konobarica u kladionici zaradila je oko 28.000 dinara. Poznata po svojoj točnosti i predanosti, uvijek je dolazila prije svojih kolega, pokazujući pedantnost i rezerviranost. Danas kolege u kladionici o njoj govore pohvalno. Otvoreno dijeli svoje iskustvo rada tamo, bez ikakvog skrivanja. Nakon toga je radila kao promotorica na različitim događanjima. Dodatno, kada se govori o izvanrednim postignućima Novaka Đokovića u tenisu, često se naglašava da njegov uspjeh ne proizlazi samo iz rigoroznih treninga i prirodnog talenta, već i iz njegove usredotočenosti na održavanje dobrog zdravlja kroz specifičnu prehranu.

Novak Đoković dosljedno je odbijao označiti sebe kao vegana ili vegetarijanca. Radije opisuje svoju prehranu kao “biljnu” i održava ovaj pristup prehrani dugi niz godina, održavajući konstantno visoku razinu performansi. Novak i Jelena izbjegavaju unos šećera, ali on ne bježi od ugljikohidrata. Za ručak se često odlučuje za tjesteninu i rezance kako bi osigurao odgovarajuću hidrataciju, ali uvijek bira opcije bez glutena. Zanimljivo, poznata je priča o Novakovoj ljubavi prema čokoladi. Nakon što je osvojio Australian Open 2012., priuštio si je samo jedan komadić čokolade, a ostatak pločice ostavio je netaknut. Kako bi zadovoljio želju za slatkim na terenu, uvijek ima pri ruci datulje zbog niskog glikemijskog indeksa. Osim datulja, uživa u bananama i dnevno uzima dvije žličice manuka meda. Jelenini kolači uvijek sadrže obilje orašastih plodova i sjemenki, osnovnih namirnica koje se uvijek mogu naći u hladnjaku.

Jednom je predložila da sami isprobate: miksajte mljevene orašaste plodove dok ne dobijete željeni okus, ubacite datulje i ne zaboravite dodati kokosovo ulje te možda malo bobičastog voća poput jagoda ili malina. Za dodatni dodir, razmislite o dodavanju kakaa i indijskih oraščića. Od smjese oblikujte male kuglice i ostavite ih da se ohlade.

Preporučeno