Mi se u nastavku današnjega članka, malo posvećujemo netom preminuloj engleskoj kraljici, Elizabeti II koja je definitivni rekorder u celom svetu. Za nepoverovati je da je na tronu Velike Britanije, i još 12 drugih koloniziranih zemaaja, provbvela punih 70 godina vladavine. Mnogi Englesku i ne vole, baš iz tog jako lošeg razloga.

Preminula je kao što i sami znate u 97 godini života i to u roku od samo jednoga dana, i to u svome dvorcu u Škotskoj. Podsećamo, zta sve one koji možda nisu upoznati, ona je u sredu imala jedan video sastanak sa britanskom premijerkom, te se povukla u svoje odaje, pošto se i nije najbooolje osećala u tom trenutku. Već sutradan, Kraljica ELizaabeta je sklopila oči. Sada u Velikoj Britaniji sledi žalost od punih 10 dana, pre nego što se ona sahrani.

Ove nedelje j enjeno telo stiglo u Englesku, a već sada mnogi polažu cveće i izrađavaju reči sačešća kraljevskoj porodici. PŠitanje je kako je doživela vitalna sve ove godine, a za englesku javnost se oglasio i njen kuvar, koji je uz nju punih 30 godina, a osim njega nju su služili još 20 drugih kuvara, kraljica se pre svega hranila jako zdravo. Naime, svako jutro kada ustane, popije crni gorki čaj sa suvim keksićima prelivenim čokoladom.

Nakon toga ide tuširanje i presvlačenje, a onda za doručak hladne žitarice, jaja skoro nikada da nije niti jela. Deren Mekgrejdi joj je za ručak spremao škotskog lososa na žaru, koji je služen sa spanaćem i tikvicama. Nakon toga sledi popodnevni čaj sa sendvićima od putera i maslaca, kao i putera i džema od jagode. Za večeru također, riba ili pileća salata, a desert je uvek bio od crne čokolade.

Preporučeno