Selma Bajrami je svjesno ili nesvjesno, napravila sebi sjajnu reklamu u proteklih par mjeseci. Podsjećamo, sve je krenulo od pokazivanja dvoglavog orla na njenom jednom nastupu, a odmah nakon toga srpski mediji su se digli protiv nje. Sve je došlo i do viših političkih krugova u Srbiji, te joj je nakon svega toga zabranjen ulaz u Srbiju, u što se i sama mogla uvjeriti jako brzo. 

Kako bi promovirala privatnu kliniku u Tuzli, pjevačica je objavila fotografiju na kojoj su izmišljeni tragovi i modrice, čime se nehotice ne poštuju žrtve porodičnog nasilja. Selma Bajrami, poznata folk umjetnica, nedavno je na svom Instagramu podijelila uznemirujuću sliku svog lica ukrašenog nečim što se činilo (kasnije otkrivenim kao umjetnim) ozljedama. Ova fotografija dolazi usred niza kontroverzi koje godinama muče njenu karijeru.

Kako prenosi Republika.rs, Selma Bajrami počinila je vrijedan čin koristeći svoju platformu za promociju privatne klinike u Tuzli, ne obazirući se na bol i patnju bezbroj žena koje su bile žrtve nasilja. Bajrami je namjerno skrivala istinu, potpuno svjesna da će njena priča privući značajnu pažnju ako javnost vjeruje da je i ona bila žrtva. U regionu u kojem su incidenti fizičkog nasilja nad ženama alarmantno česti, Bajramijevi postupci ne samo da zaslužuju osudu, već i izazivaju bijes. Besramno je omalovažavala nebrojene žene koje su pretrpjele nezamislive nevolje. U pokušaju da svoju obmanu učini uvjerljivijom, Bajrami se slikala ispred privatne klinike u Tuzli, na kojoj se nalaze navodne modrice i tragovi, te je na fotografiji označila kliniku. Ova prevara navela je brojne medije u regionu da objave njenu fotografiju, nehotice promovišući predmetnu kliniku.

Sa istorijom sličnih incidenata u pevačičinoj prošlosti, došlo je do priliva komentara pojedinaca koji spekulišu da je ponovo postala žrtva fizičkog zlostavljanja. Neki od komentara su: “Da li ju je neko ponovo napao? Prvo gost, zatim muž, a sada dečko. Ko bi to mogao biti ovaj put?” i “Ovo više liči na incident koji uključuje predmet ili se možda slučajno sudarila sa palicom.” Drugi su primijetili: “Izgleda da je pretučena, ali izgleda da se to dogodilo prije nekog vremena, jer ove rane ne izgledaju svježe.”

Vrijedi napomenuti da se ime Selme Bajrami u prošlosti povezivalo sa brojnim skandalima. Kružila je neproverena priča o nasilnoj osobi koja ju je navodno naterala da gola šeta Beogradskim kejem. Osim toga, njen spor sa bivšim menadžerom koji je bio u velikoj publici privukao je pažnju, a skandali su se nastavili gomilati tokom godina. Jedan od nedavnih incidenata uključivao je njenu isticanje dvoglavog orla, simbola povezanog sa samoproglašenom Velikom Albanijom, tokom nastupa.

Ovim postupkom je direktno uvređena Srbija, baš ona zemlja u kojoj je redovno nastupala i zarađivala za život, što je dovelo do zabrane ulaska u zemlju. U pokušaju da se očisti od ovog sramnog čina, pozvala se na ime Novaka Đokovića, što je samo dodatno razbjesnilo javnost. Ovo nije prvi incident sa Selmom Bajrami. Godine 2010. napala ju je gošća na jednom od njenih nastupa. Do svađe je došlo kada je muškarac zatražio da mu otpjeva svoju hit pjesmu “Kakvo telo Selma ima”, što je ona odbila, što je rezultiralo žestokom svađom.

Pred gomilom, Selma se obrušila na njega, što je rezultiralo udarcem u lice i nekoliko drugih snažnih udaraca. Brzo je intervenisalo obezbeđenje koje je alkoholisanog gosta odvojilo od Selme, koja je ostala da leži na podu. Pevačica je kasnije potvrdila incident, rekavši: “Sve što ste čuli je istina. Međutim, nadam se da razumete da u ovom trenutku ne mogu da otkrijem više detalja jer sam slučaj poverio policiji. Stvar će biti rešena na sudu.” Svet je o tome obavijestila Selma. Vrijedi napomenuti da je bivši direktor BIA Aleksandar Vulin zabranio ulazak u Srbiju bosanskoj pjevačici Selmi Bajrami. Bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković u međuvremenu je iznio svoje stavove o ovom pitanju.

Bosanskohercegovački ministar se tokom jedne od svojih konferencija osvrnuo na pitanje zabrane ulaska njihovoj pjevačici u zemlju, što je Selma ponosno podijelila na svom Instagramu. Ministar je, govoreći kao neko ko je ranije pružio ruku saradnje, želeo da prenese poruku srpskim vlastima. On je izrazio zabrinutost da svojim delovanjem na međunarodnoj sceni narušava demokratski ugled Srbije. Odluku da Selmi zabrani ulazak u zemlju donijela je srpska država i njene institucije nakon što su prisustvovali plesnom nastupu na kojem je pokazala neprikladan gest. Konaković je, ističući poremećaj koji je ovaj incident izazvao u odnosima dvije zemlje, pozvao Ivicu Dačića da se i lično pozabavi situacijom.

Elmedin je izrazio zabrinutost i zatražio pojašnjenje od ministra Dačića u vezi sa zvaničnim stavom države Srbije. On je upitao da li je razlog incidenta nemogućnost kontrole njihovih sigurnosnih sistema, jer je ministar Vulin tvrdio da je naredbu dao prije službene smjene sa funkcije BIA. direktor. Elmedin je istakao da ova situacija šteti bilateralnim odnosima dvije zemlje. Uprkos tome, on je potvrdio posvećenost svoje zemlje demokratiji i izjavio da oni neće odgovoriti na sličan način.

Preporučeno