Prije desetak godina, moji su se roditelji rastali. Budući da je moj otac bogat čovjek i da je imućan, ja sam ostao da živim zajedno sa njim. Od tog dana mamu skoro da nisam nikada ni vidio. Međuim samo nakon nekoliko mjeseci, moj se otac oženio nekom drugom ženom, koja je imala sina iz prvog braka, baš kao što je i moj otac imao mene. Brzo sam ih prihvatio oboje, jer su oboje bili dobri prema meni. Čitav život mi ništa nije falilo i šta god da sam zatražio imao sam.

Nisam oskudijevao ni u čemu, i mogu vam reće da sam izabrao pravu stranu nakon što su se moji roditelji razveli. Međutim, prije nekoliko dana dok sam bio vani sa svojim društvom i dok smo šetali kroz grad, na trgu je stojala jedna starija žena koja je gurala ona kolica u kojima su se pravile kokice. Kada sam se približio, svhatio sam da je ta žena upravo moja majka, prava, biološka. Gledala je pravo u mene, a na njenom tužnom i umornom licu se pojavio blagi osmijeh.

U tom trenutku pođe da mi se javi, a ja sam samo okrenuo glavu na drugu stranu kako moje društvo ne bi skontalo da je ta žena zapravo moja majka. Da budem iskren postidio sam se i nisam znao na koji način da regujem. Prije 2 dana sam čuo da je umrla, u jednom stanu koji je rentala. U njemu je živjela sama posljednjih 10 godina.

Preporučeno