– Za danas se malo bavimo sa Holivudom, te nekim temamam koje su povezane sa kultnim holkivudskim glumicama. Nedavno je bila i dodjela Oskara, gdje se većina njih pojavila, mada nisu dobile glavne nagrade. Mi danas govorimo o jednopj starijoj glumici-Glen Klouz, koja je za svojih 50 godina karijere, imala jako veliki broj filmskih hitova do sada. Međutim, njen privatni život je jedna posebna priča. 

Glenn Close, proslavljena glumica, prikupila je izuzetnu kolekciju priznanja i nominacija tokom svoje slavne karijere. Međutim, malo se zna o njenom privatnom životu i bračnim odnosima. Prava holivudska ikona, Glenn Close urezala je svoje ime u anale filmske industrije, osvojivši mnoštvo prestižnih nagrada, uključujući nominacije za Emmy, Zlatni globus, Tony i Grammy. Iako tek treba da dobije Oskara, ona je među glumicama sa najvećim brojem nominacija bez pobede, činjenica koja je nikada nije istinski uznemirila.

Glenn je razmišljao o pitanju: “Ko se može smatrati gubitnikom u ovoj kategoriji?” Našla se u društvu petoro pojedinaca koji su bili prepoznati po svojim kreativnim dostignućima. Bio je to trenutak velike časti i nije mogla a da ne pomisli: “Šta bi moglo biti korisnije od ovoga?” 

Rođena 1947. godine, glumica je doživjela brojne zadivljujuće trenutke ne samo u karijeri već i u privatnom životu. Ljubav je više puta pronašla put do nje, a najdraži ishod jedne od tih veza je njena ćerka, tema o kojoj često deli na društvenim mrežama. Uprkos raspadu sva tri njena braka, Glen ni u tom pogledu sebe ne doživljava kao neuspeh.

  • Prema Hollywood Lifeu, uočeno je da mnoge žene imaju tendenciju da se definišu na osnovu standarda koje postavljaju muškarci. Katharine Hepburn je jednom sugerirala da su muškarci i žene u suštini dvije različite vrste, predlažući ideju da žive u neposrednoj blizini i da povremeno posjećuju jedni druge, što je Glen, kako je spomenuto u Ljudima, smatrao prilično privlačnim. Glen, koja se udala u dobi od 22 godine 1969. za Cabota Wadea, člana muzičke grupe, jednom je izrazila uvjerenje da je njihova zajednica slična “ugovorenom braku”, kako je ispričala Parade.

Nakon što je brak prekinula u ranoj fazi, udala se za biznismena Jamesa Marlasa samo dvije godine nakon početne nominacije za Oskara. Međutim, njihova zajednica je okončana tri godine kasnije, ostavljajući malo informacija o njihovoj vezi. Na neobičnoj ceremoniji održanoj u Mejnu, razmenila je zavete sa inženjerom Dejvidom Šoom 2006. Njihov brak je trajao 9 godina pre nego što su doneli zajedničku odluku da se razdvoje, što je Glen opisao kao “zajednički”. Zanimljivo, vrijedi napomenuti da je svoje jedino dijete dočekala van granica braka.

Nakon uloge u filmu “Fatalna privlačnost” 1987. godine, ušla je u romantično partnerstvo s filmskim producentom Johnom Starkom. Par je 1988. godine dočekao svoju ćerku Annie. Iako su se rastali početkom 1990-ih, ostali su ujedinjeni u podizanju Annie, koja se takođe bavila glumom. Eni je izrazila zahvalnost svojim roditeljima što su obezbedili stabilnu osnovu i stvorili okruženje normalnosti u intervjuu za magazin People 2018.

Preporučeno