Svijet je već duži  niz godina zabrinut zbog zdravlja Michaela Schumachera, čije zdravstveno stanje već godinama nema pomaka na bolje. Naime ,  nedavni članak Monda otkriva da trenutna situacija nije nimalo optimistična. Poznato je da je Šumaher 2013. godine doživio tešku skijašku nesreću koja je izazvala brojne spekulacije o zdravlju najvećeg vozača Formule 1 u istoriji.

 

 

Porodica Šumahera držala ga je podalje od očiju javnosti, odbijajući da objavi bilo kakve njegove fotografije ili video zapise od incidenta. Tako da javnost nikada sa sigurnošću nije moga da zna kakvo je zapravo njegovo zdravstveno stanje.Međutim, Johnny Herbert, bivši vozač Formule 1 koji je sarađivao sa Schumacherom u Benettonu, iznio je neke informacije o svom sadašnjem stanju. Herbert, koji je imao uspješnu karijeru u Benettonu, Tyrrell-u, Lotusu, Sauberu, Stewartu i Jaguaru, izjavio je da je Schumacher daleko od svog prethodnog stanja, a nesreća je transformisala i njegovog brata Ralfa, čineći ga potpuno drugom osobom.

 

 

Herbert  je često komunicirao sa Ralfom Šumaherom tokom njegovog mandata u Sky Germany. Nakon tragedije sa Mihaelom, Ralfa Šumahera sada opterećuju nekoliko porodičnih obaveza. Transformacija koju je prošao bila je značajna i on je sada istinski vrli pojedinac. Herbert, koji je govorio u ime “Gruver sporta”, spomenuo je da je nevolja njegovog brata i sestre duboko uticala na njega. Roger Benoit, novinar iz Francuske koji je bio blizak Michaelu, nedavno je otkrio da je sedmostruki šampion Formule 1, koji sada ima 54 godine, bio “izvan pomoći”.

 

 

Ova vijest je bila šokantna za Herberta, koji je primijetio da nema novih informacija, a situacija je alarmantna. Michael Schumacher je i dalje daleko od osobe kakva je bio, a to je nevjerovatno obeshrabrujuće. Herbert se prisjetio bratovog karaktera, ističući da je uvijek bio iskren .Nije se nikada istručavao da nekome direktno iznese svoje mišljenje, kao što je to učinio tokom svađe sa Davidom Coulthardom u Belgiji. Herbert je također vjerovao da će njegov brat biti odlična televizijska ličnost.

Preporučeno