Taman kada smo pomislili da nam je napokon stiglo i proleće, jučer odnosno u ponedeljak imali smo nagli obrt situacije. U većini zemalja u regiji počeli su da se navlače crni oblaci, te smo imali i jaki vetar, koji jednostavno prolećno vreme pretvorio u pravu oluju. Ako živite u Beogradu verujemo da ste mogli da budete svedoci velikog nevremena koje je zasigurno paralizovalo celi saobraćaj.

Iz Hidrometeorološkog Saveza Srbije su se oglasili još prošle nedelje, te su najvili veliku promenu vremena koje će da nastupi 22 ovog meseca, a to je baš danas. Ćubrilo meteorolog se uvek oglasi putem svog Fejsbuk naloga, i da neku prognozu, a tako je bilo i danas: ”Takav razvoj sinoptike bi nam za vikend doneo naoblačenje i zahlađenje uz padavine, posebno nad središnjim i južnim predelima, planine bi dobile obilniji sneg, takođe sneg bi teoretski bio moguć i u nekim nižim predelima.”

U narednim danima ćemo pratiti razvoj sinoptike, ali sudeći po ovome sada vremensko pogoršanje uz zahlađenje za dolazeći vikedn deluje je dosta realno, najavljuje meteorolog Čubrilo. Sreda i utorak će d abudu relativno prohladni, a u pojedinim delovima zemlje jutarnje temperature i do -3 stepena celzijusa. U petak posle podne već se najavljuje novo naoblačenje.

Pa se tako već za vikend očekuje novi hladni talas koji će nam doći iz pravca Rusije, a tako da u subotu i nedleju ne planirajte nikakve piknike po prirodi, jer nam stiže jako zahlađenje i sneg, koji će da donese i temperature do -9 stepeni celzijusa. Koje je vaše mišljenje o novom vremenskom intervalu?

Preporučeno