Danas pišemo o jednom jako poznatom glumcu. Filmsku karijeru započinje u uspešnim dečjim filmovima, a svoju je prvu ulogu odigrao u filmu Vuk samotnjak, obrada Gluščevića 1972 godine, izabran je za glavnu ulogu među ličkom decom, govoricima autentičnog ličkog dijalekta. U jednom od najpoznatijih, najpopularnijih i nauspelijih hrvatskih dečiji filmova Vlak u snegu, reditelja Mate Relja glumio je 1976 godine. Po Štimčevim rečima, najteže mu je bilo tekom snimanja TV serija Salaš u malom ritu redatela Branka Bauera 1976 godine jer je snimanje trajalo godinu dana i učenje nakon celodnevnog rada na setu bilo je svakodnevnica.

Slavka Štimca supruga se nikada nije pojavljivala u javnosti, a evo o kome se radi. Supruga Slavka Štimca za domaću javnost prava je misterija, jer glumac svoj privatni život čuva od radoznalih pogleda. Ipak, kako je peta i nikad uzbudljiva sezona serije “ubice mog oca” došla do finala, interesovanje za maestralog glumca jako je poraslo.

On je miran i povučen forenzičar Sava jako je sličan senzibilitetu Slavka Štimca, koji svoju privatnost godinama čuva u tajnosti. Njegovo srce osvojila je supruga Vesna Golubović, uspešna slikarka. Ljubav im je dugovečna, koliko i karijere, ali u javnosti retko imamo prilike da ih vidimo zajedno. Vesna je osamdesetih svoju karijeru gradila u Njujorku, gde se sjajno uklopila u umetnički milje. Uprkos svemu, na kraju se ipak vratila u Beogradu, ali od umetnosti nije odustala. O njenom upoznavanju, romansi i braku sa mnogima omiljenim domaćim glumcem malo se zna. Svoju privatnost umetnički par odabrao je da čuva za sebe, da u njoj uživa i neguje uspege i ljubav.

Preporučeno