Verujemo da ste do sada jaako puno puta čuli kakoo su slavni muzičari i glumci za vreme svoje karijere menjali svoja imena, pa čak i prezimena. To je sve krenulo sa zapada, gde su primera radi među prvima to počeli da rade Džejms Din i Merilin Monro, koji su još 60 godina prošloga veka to napravili.

Tako i na našim prostorima, imamo jako puno glumaca i pevača, pa čak i sportista, koji se totalno drugačije zovu. Mi danas govorimo o možda i najboljem srpskom glumcu Draganu Gagi Nikoliću, koji je na žalost preminuo, ali je iza sebe ostavio jako veliki trag u vidu filmskih i pozorišnih remek dela. Mnogi tako ne znaju, da je popularni Gaga, prvi srpski glumac koji je dobio ulogu u super populaarnom Pariškom pozorištu “Sara Bernar”. Pošto je uvek imao tremu pre same predstave, on je morao da popije čašicu ili više ljutih. “U danu kada igram, za mene predstava počinje čim se probudim.

Nikad pijan nisam izašao na scenu, ali pre predstave popijem dva viskija. Opuštanja ili pobede radi. Kad me jednom Mira Trailović uhvatila s čašom viskija, bila je preneražena. Kad je shvatila da je to deo mog rituala, dolazila je da proveri jesam li uzeo drugi” – rekao je jednom prilikom glumac. Njegovo ime je doživelo transformaciju sada već davne 1965 godine, kadaa je snimana serija “Dovoljno je ćutati”, kada je greškom umesto imena, u odjavu stavljen njegov nadimak, što ga je pratilo do kraja života. ” Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan “- otkrio je glumac. 

Preporučeno