Proleće je već na našim prostorima punih mesec dana a gledajući kakvo smo vreme imali, može se komotno reći da je bilo više kao u avgustu, jer smo imali temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine. Međutim, to je sve varljivo, baš kao što je u narodnim izrekama varljivo i proleće i leto. Mi se danas fokusiramo na predstojeći mesec, odnosno juni. 

Već smo imali par intervala sa jakom kišom i ledom, a ni grad nije stran, baš kao što je u poslednje dve godine, posebno u Srbiji radio takav problem da jednostavno poljoprivrednici su imali toliku štetu da je jednostavno nisu mogli nadoknaditi. MI se danas fokusiramo na područje Srbije, gde će prema poslednjim informacijama iz RMHZ-a biti jako oblačno vreme praćeno mestimično i sa jakom kišom. Uz kišiu imaćemo i jako velike procente grmljavine, te je iz tog razloga aktiviran i žuti meteo alarm za područje Vojvodine gde će ovoga jutra od 08:15 minuta biti prolom oblaka praćen sa jakim ledom i gradom. 

Inače, danas će se temperature kretati od 10 do 16 stepeni celuzijusa. Duvaće uglavnom i slab vetar i oto promenljivog smera. Što se serede tiče iz RMHZ zavoda navode da da će biti naizmenično i kiše ali i sunčanih intervala. Četvrtak za sve ljubitelje sunca puno lepše vreme, a temperature će ići od 28 do 32 stepena celzijusa. Što se petka tiče, uglavnom suvo, ali posle podne već pljuskovi i grmljavina koji će se zadržati i veći deo predstojećeg vikenda koji j epred nama. Volite li vi više kišu ili sunce?

Preporučeno