Javni toaleti se razlikuju po izgledu, ali svi prate isti protokol – vrata ne dopiru do poda. Razlog za ovo pravilo možda nije opštepoznat, ali ga je ključno slijediti. Osim prednosti jednostavnijeg održavanja sanitarija, ova vrata mogu poslužiti i kao mjera sigurnosti u nepredviđenim okolnostima.

 

 

Evo zašto se vrata ne protežu u potpunosti do poda: omogućavaju vam da otkrijete da li je nekome hitno potrebna medicinska pomoć. Mogućnost da se utvrdi da li je neki artikal dostupan bez troškova omogućena je vizuelnim posmatranjem. Smrdljivi mirisi se brže raspršuju. Trošak je relativno niži. U slučaju da se brava zaglavi, izlazak je i dalje moguć. U slučaju da u vašoj kabini nema toalet papira, dozvoljeno je potražiti pomoć od nekoga i zatražiti predmet. Linija se kreće mnogo bržim tempom. Njihovo čišćenje je jednostavan zadatak. Voda se neće akumulirati u slučaju pucanja cijevi. Mnogi pojedinci vjeruju da je stavljanje sloja toalet papira na sjedište javnog toaleta dobar način da se zaštitite od mikroba.

 

 

Međutim, studije su pokazale da je to nerazumna praksa. Istraživanje je otkrilo da ova metoda ne sprječava učinkovito kontakt s bakterijama, jer se sam toalet papir nakon svakog ispiranja vode kontaminira klicama. Kako bi se osigurala maksimalna sanitacija prilikom korištenja javnog toaleta, stručnjaci predlažu korištenje asepsola. Odmah uništavajući sve bakterije, ovo dezinfekcijsko sredstvo omogućava pojedincima da samouvjereno prskaju WC dasku prije upotrebe. Nakon toga, preporučuje se da sjedalo osušite svježim papirnim ubrusima kako biste dodatno osigurali čistoću. Uz ove mjere predostrožnosti, čovjek može udobno sjediti bez ikakvih briga ili bojazni.

 

 

Preporučeno