Kada je riječ o kletvama, važno je zapamtiti da one mogu imati negativan utjecaj na obje uključene strane. Osoba koja izgovara kletvu obično pati više od željene mete. Stoga je mudro izbjegavati uplitanje u takve “nečiste” radnje, jer one obično ostavljaju zamjetne tragove. Otkrivanjem i neutraliziranjem svih tragova kletvi, možete vratiti svoj život u prijašnje stanje.

U slučaju da se dogodi niz nesretnih događaja, a sve se čini da se raspada, lako se možete osjećati kao da ste prokleti. Koliko god se trudili popraviti stvari, čini se da ništa ne ide kako treba. U ovakvim trenucima važno je napraviti korak unatrag i procijeniti situaciju kako biste utvrdili je li to doista tako.

Kako biste osigurali sigurnost svog kućanstva, od ključne je važnosti slijediti ove upute i otkriti sve anomalije u vašem domu. Početni korak je utvrditi jesu li neki vanjski ljudi bili prisutni u vašem prebivalištu, sa ili bez vaše prisutnosti. Razmislite jesu li nakon posjeta gosta nastali problemi. Ako je to tako, nužno je izvršiti temeljitu pretragu kuće i ispitati ima li kakvih neobičnih predmeta kojih prije nije bilo. Imajte na umu da “stranci” obuhvaćaju sve pojedince koji ne žive u kući, uključujući prijatelje i obitelj. Nažalost, često su pojedinci kojima najviše vjerujemo sposobni nanijeti štetu. Uobičajena metoda prokletstva na kuću je umetanje pribadače u ulazna vrata ili drugi ulaz. Igla obično pukne, ali to nije uvijek slučaj. Stoga je prvi korak pregledati sva vrata u kući.

U slučaju da otkrijete predmet koji ukazuje na zlonamjernu namjeru da vam se naudi korištenjem mračnih sila, savjetuje se da se suzdržite od uklanjanja ili dodirivanja istog. Umjesto toga, potražite pomoć nekoga tko ne živi u istoj kući. Dodatno, preporuča se provjeriti ima li na ulaznim vratima zemlje, točnije male količine koja podsjeća na prašinu, jer to može biti način da ukleta zemlja s obližnjeg groblja uđe u vaš dom. Iako se na cvijeće prvenstveno gleda kao na ukras, ono također pruža određenu mjeru zaštite od “urokljivog oka”. Međutim, ako se u vaš dom infiltrirao neprijatelj, postoji mogućnost da su sakrili ukleti predmet unutar zemlje lončanica.

To će vjerojatno uzrokovati da biljke venu i uvenu zbog negativne energije koju su upile. U slučaju da ne nađete nikakve fizičke dokaze zlobe, ali ostanete uvjereni da je prokletstvo izvor vaše nesreće, važno je pregledati svoj životni prostor za bilo kakve nepoznate ili neobične predmete. I mačke i psi posjeduju inherentnu sposobnost otkrivanja negativne energije, što ih čini vrijednim dodacima svakom kućanstvu. Pripazite na sve znakove upozorenja koje bi vaš ljubimac mogao pokazati, ali iznad svega, ključno je znati prepoznati te signale.

Preporučeno