Godinama su Jenin i John Mike Harvey iz Ohaja prolazili kroz tešku borbu sa neplodnošću, pokušavajući da ostvare svoj san o roditeljstvu. Njihova potraga za rešenjem se promenila 1991. godine kada su otkrili dr. Nicholasa Spirtosa, priznatog stručnjaka za probleme plodnosti. Dr. Spirtos je tada bio na čelu odseka za reproduktivnu endokrinologiju, neplodnost i IVF (in vitro fertilizacija) / transfer embriona u Gradskoj bolnici Akron, pružajući im novu nadu u ostvarivanju njihovih snova.

  • Dženin je uspio uspješno roditi snažnu djevojčicu primjenom isplative IUI procedure, koja se također naziva intrauterina inseminacija. Ova tehnika uključuje izravno umetanje obrađenog uzorka sperme u ženinu maternicu, kao alternativu skupljem IVF tretmanu.Godine 2021. cijeli svijet obitelji Harvey potpuno se preokrenuo u jednom trenutku. Prošlo je trideset dugih godina otkako su se prvi put obratili stručnjaku za plodnost, a nisu ni slutili da će neslućeni božićni dar otkriti dobro čuvanu tajnu koja im je tako dugo izmicala. S namjerom da razotkriju podrijetlo predaka svoje šire obitelji, Dženin i John su za Božić 2020. odlučili kćeri i zetu pokloniti DNK testove. Šokantno otkriće izaći će na vidjelo tijekom press konferencije održane 2022. godine.

    Tijekom našeg razgovora, Jessica je prenijela našu zajedničku želju da krenemo na europsku turneju i uspostavimo veze s potencijalnim rođacima u zemljama koje planiramo posjetiti. Vjerovali smo da će ovo biti nevjerojatno fascinantno iskustvo. Neočekivani rezultati testa ostavili su cijelu obitelj, uključujući Janine Harvey i Johna Mikea Harveya, zaprepašteni. Ovi nalazi otkrili su da Jessica nema nikakvu genetsku vezu sa svojim navodnim ocem. Ovo otkriće bilo je nevjerojatno teško za obitelj prihvatiti, jer je pokrenulo brojna neodgovorena pitanja.

Tko je Jessicin biološki otac? I što se uopće moglo dogoditi s Johnovom spermom? Međutim, važno je napomenuti da nikakva količina genetskog materijala ne može promijeniti činjenicu da je Jessica naša voljena kći. Daljnja istraga otkrila je da je Jessicin biološki otac bio gospodin koji je, uz svoju suprugu, primao medicinsku njegu od dr. Spritosa u istoj bolnici iu istom vremenskom okviru kao Harveyevi. Dženin je na konferenciji za novinare iznio naš nepokolebljivi cilj: imati dijete koje dijeli genetske veze s oboje.

Bez ijedne sumnje, gotovo trideset godina smo čvrsto vjerovali da je Jessica naša. Međutim, u veljači 2022. i Harvey i Jessica, kao pojedinci, poduzeli su pravni postupak protiv bolnice, optužujući ih za nesavjesno postupanje, nemar i prijevaru. Njihova je tužba tvrdila da je bolnica upotrijebila tuđu spermu, a da oni nisu znali, umjesto Johna Harveya. John se trudio artikulirati duboki osjećaj dezorijentiranosti koji dolazi sa spoznajom da je nečija percipirana stvarnost bitno drugačija od onoga u što su oduvijek vjerovali.

Kao da se iznenada probudite u životu koji u potpunosti pripada nekom drugom. Unatoč brojnim promjenama kroz koje je obitelj Harvey prošla, žele naglasiti da njihova nepokolebljiva ljubav jedno prema drugom ostaje nepromijenjena. “Mike je moj suprug, Jessica je naše dijete. Nikakva genetska struktura ne može promijeniti ovu istinu. Dijeleći našu priču s javnošću, namjera naše obitelji je pomoći drugima i spriječiti slične incidente u budućnosti”, zaključio je Džanin.

 

 

 

 

 

Preporučeno