– Vesna Zmijanac je pjevačica koja je svoju karijeru gradila 80 i 90 godina prošloga vijeka. Jednostavno, tada je redala hit za hitom, a svoju karijeru je izgradila na pjesmi koju je napravila sa Dinom merlinom…

No, priča se da je nakon razvoda od Vlade Jovanovića, s kojim ima kćerku Nikoliju, svoje srce povjerila samo jednom pojedincu.Početkom devedesetih bilo je poznato da je folk zvijezda bila u ljubavnoj vezi s Miloradom Vučelićem, u to vrijeme vrlo utjecajnom osobom u Srbiji.Godine 2000. Vesna Zmijanac izdala je autobiografiju pod naslovom “Kad zamirišu jorgovani” koja krije brojne neotkrivene istine. Ovu je publikaciju prethodno objavio HELLO! časopis.Na stranicama knjige, usred raznih drugih tema, autor zadire u svoju duboku povezanost s pojedincem koji je odigrao značajnu ulogu u njegovom životu. Iako osoba ostaje anonimna, autor daje zadivljujući portret njezina karaktera.

Tijekom određenog događaja, susreo sam pojedinca koji me je nazvao Veco. Odlučio sam upotrijebiti ovaj zamršeni osobni kod za identifikaciju ove osobe, a ne za skrivanje njezina identiteta (budući da je naša kasnija veza, koja na neki neobičan način traje do danas, postala široko poznata i bila podijeljena među onima koji su tražili ili zahtijevali saznanje o njoj : to je postala jedna od javnih tajni koje su kružile i prepričavale se o meni). Međutim, moja namjera u korištenju ovih riječi je prikazati istinsku bit našeg odnosa što je vjernije moguće (ako se takav pothvat uopće može postići jezikom).

“Iznad svega, želim naglasiti ogromnu nježnost koju je ovaj muškarac dosljedno pokazivao (i nastavlja pokazivati) prema meni – zaštitničko ponašanje koje odjekuje kod svake žene, pružajući osjećaj sigurnosti za kojim sve čeznemo. Nadalje, njegova iskrena privrženost i nepokolebljiva spremnost na žrtvu, uz očuvanje prijateljskog raspoloženja, nepogrešivi su u načinu na koji mi se obraća u gotovo svakoj prilici.Vesna Zmijanac je naglasila da je osim njega njezina majka jedina osoba koja joj se obratila.Vesna Zmijanac u svojoj autobiografiji donosi detaljniji prikaz njihovog odnosa na stranicama svoje knjige.

Susrela sam čovjeka koji tvrdi da je moja najveća ljubav, osobu na koju se oslanjam svaki dan. Naš je odnos služio kao pobuna protiv ograničenja nametnutih njegovim položajem, statusom, ugledom i fizičkom snagom. Pružio mu je alternativnu perspektivu, dopuštajući mu da vidi dalje od unaprijed određenih čimbenika koji su upravljali njegovim životom, iako je on sam oličenje autentičnosti i savršenstva.Prema riječima onih koji su ih poznavali, Vesna Zmijanac i Milorad Vučelić dijelili su zajedničku ljubav, o čemu svjedoče njihovi suvremenici.Održavanje veze između dvije uspješne i slavne osobe pokazalo se prilično zahtjevnim.

U Onome koji mi je dao ime Veco, otkrio sam upravo ono što sam oduvijek tražio: razumijevanje, utočište i nepokolebljivu ljubav. Ta ljubav opstaje čak i kada se može činiti štetnom, jer to je priroda onoga što jesam i čime se profesionalno bavim. Moja prava bit, koju su poznavali i razumjeli samo nekolicina odabranih, nosila je težinu i neugodnost koja je mučila Onoga koji me zvao Veco. Zapravo, teret i ugled vezani uz moje ime potaknuli su me na savjet da me se izbjegavaju, da se suzdrže od upuštanja u razgovor ili da me se ne vidi sa mnom u javnom okruženju.

Nastojao je voditi me posvuda, često inzistirajući da nas vide zajedno na određenim mjestima, možda kako bi pokazao svoju neovisnost i samopouzdanje, dokazujući da ostaje svoj sa svojim idejama i željama.Unatoč njihovom davnom prekidu, Vesna Zmijanac o svom bivšem emotivnom partneru i dalje govori s punim divljenjem i ljubavlju.

U mračnom i problematičnom razdoblju koje je ostavilo trajan utjecaj na bezbrojne duše, ja sam pod imenom Veco otkrio tračak nade. Kroz ovaj sam susret ponovno otkrio davno zaboravljenu vjeru – uvjerenje da postoje pojedinci koji su, vođeni nekim drugim, voljni poduzeti radnju koja možda neće koristiti njima osobno, ali ima značenje za druge.

 

 

Preporučeno