Kako je krenuo rat u Ukrajini, definitivno imaamo jako veliku krizu, koja je prisutna u celom svetu. Jednostavno, sve se reflektovalo, pa čak i na nas, jer su cene negde skočile i dva i li tri puta. Dovoljo je da samo pogledamo koje su cene goriva u regiji, a negde je najavljeno da će ići i do 5 evra. 

Također, cene električne energije su jako skočile, i definitivno kada se i smiri celaa priča u Ukrajini, čisto se sumnja da ćemo imaati cene kao pre. Ako tome dodamo, da su cene i plate, kao i penzije ostale iste, onda je jako teško da se sastavi kraj saa krajem i dočeka prvi u mesecu. Mi vam u nastavku današnjega članka, donosimo i par saveta kako da uštedite koji volt na kraju meseca. 

Tako su u Srbiji primera radi, upozoravaju na jako rešku zimum i poželjno je da se struja itekako štedi. Kada na primer izlazite iz prostorije, pod obavezno gasite svetlo ako vaam ne treba, a internet po noći vam uopšte nije potreban., Obucite džemper ili trenerku ako vam je hladno u kući, ne paalite grejallicu za svaaku moguću sitnicu, to je savet koji vam itekako može dobro da dođe. Ono gde ljudu jako puno greše jeste grejanje tople vode u bojleru, najbolja opcija je ta, da ga palite noću kada je na sazi potrošnja jevtine struje. Preporuka stručnjaka je da obične sijalice zamenite onim LED. Primera radi, zagrejanu rernu iskoristite da na njoj spremite dva-tri jela, za nekoliko dana. Kako vi štedite?

Preporučeno