U današnjem članku donosimo vest da je postavljen novi rekord za najkraći brak u istoriji. Naime, jedan par iz Iraka se razveo već u toku svoje svadbebe proslave u Bagdadu, i to samo par minuta nakon razmene bračnih zaveta, što znači da im je brak trajao samo nekoliko minuta. Prema izveštajima lokalnih novina, mlada je pre razmene zaveta zatražila sirijsku pesmu “Mesaitara” od pevačice Lamis Kan, što je mladiženju šokiralo, jer se naslov ove pesme prevodi kao “Ja sam dominantna” ili “ja ću te kontrolisati”.

Prve reči u toj pesmi kažu sledeće: “Ja sam dominantna, vladaću tobom po svojim strogim pravilima, izludeću te ako pogledaš druge devojke na ulici. Da, ja sam dominantna, ti si moj komad šećera. Dokle god si sa mnom, hodaćeš pod mojom komandom.” Očigledno je mladiženaj ovu mladinu šalu doživeo jako lično i nije mogao da pređe preko poniženja koje je doživeo pred mnogobrojnim familijom. On je odmah zatražio da se pesma prekine, i počeo je da se svađa sa članovima mladine porodice.

Njena porodica, naravno da je stlaa na njenu stranu, a u jednom momentu su se uključili i članovi mladoženjine uže i šire porodice, koji su također ovaj mladin gest doživeli kao veliku uvredu. Razlog je ni manje ni više bio muzika. Tako da je nastao opšti metež i cela je proslava doživela propast. Kako nisu mogli da nađu rešenje, mladoženja je odlučio da se razvede, nekoliko minuta nakon što je sklopio brak. Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se brak prekine u toku samog venčanja zbog ove pesme, jer se sličan situacija dogodila prethodne godine u Jordanu.

Preporučeno