Za danas jedna jako zanimljiva tema, koja je uvwek aktuelna, a koja u svakom od nas može da probudi neke porive za koje uopšte nismo ni znali da ih imamo. Naime, pitanje je morala, šta bi vi uradili da na cesti pronađete neki novčanik? Da li biste ga vratili vlasniku, ili samo uzeli te bacili novčanik sa dokumentima?

Do sada smo u medijima mogli jako puno puta da pročitamo jako puno ispovesti na ovu temu, i to od onih koji su odlučili da glume poštene građane i da mirno spavaju. Međutim, u 90% situacija, vlasnik se nije poneo fer prema samom pronalazaču. Po zakonu, njemu pripada 10% od pronađenog novca, a neki i ne ostave ni za kafu tom nekom poštenom liku. 

Mi vam danas donosimo jedan slučaj, koji je postao i više nego viralan u Srbiji, a tiče se gospođe koja je pronašla pun novčanik sa novcima, kreditnim karticama, ali i ličnim dokumnetima te osobe. Ona je na prvi mah pomislila da sve ostavi u policiji, ali je shvatila da žuri na posao, te je sa njim otišla na posao i razmišljala šta dalje da uradi? “I tako ja krenem da gledam kartice, povadim, potražim na internetu ima li neki fiksni telefon pošto sam mu videla i adresu – i ništa. Zovi dom zdravlja – ništa, zovi raznorazne i hajde na kraju i banku… I upali mi, javi se službenica, ja se lepo predstavim, kažem našla čoveku dokumenta, vaš je klijent, dam ime i adresu, hajde nađite ga pa mu javite da je izgubio novčanik.” OStatak priče pročitajte ovde

Preporučeno