Bračni par Ivana i Goran su iz Novog Sada, vole da putuju, upoznaju nove ljude, narode, kulture i gradove, a baš ta ljubav prema putovanjima promenila im je života na za naše podneblje i shvatanja, neobičan način. Kako kažu da oni svaki slobodni trenutak koriste da odu na neku za njih novo mest, a kažu i da novac za putovanja nikad nije potrošen nego je uložen.

Jako su dugo razmišljali kako da ostvare svoje snove, da proputuju, ali jeftino pa su pre par godina kupili kombi koji je star nekih 19 godina, koji su uredili u pokretni životni prostor od 6 kvadrata kojim putuju, zimuju, letuju ali odatle i rade jer su im zanimanja takva da mogu da posluju i na daljinu. U njemu imaju sve, krevet, radni prostor, kupatilo i kuhinju.

Kako su rekli bude se uz najlepše prizore, nekad mora, nekad planine, zelenila, konja koji galopiraju na livadama. Također, oni imaju i svoj profil na društvenoj mreži Instagram, gde im prati 12.000 istomišljenika i ljubitelja putovanja. Jeste lepo ali nije uvek lako kažu oni na Instagramu.

Tako Goran u jednom postu navodi i da nešto od onoga što treba da se radi, čak i svaki dan, tokom ovakvih putovanja jeste sledeće: popeti se na krov, obrisati solarni panel, napuniti kanistere sa vodom, isprazniti otpadnu vodu, usisati i brisati prašinu, spremati klopu ako nećete svakodnevno u restoran, čišćenje hemijskog wc-a, pražnjenje otpadne vode, navići se na ograničene resurse (vodu i struju), biti spreman da će se desiti neki kvar jer to je sastavni deo puta.

Preporučeno