Pevačica Dragana Radosavljević Cakana nedavno je doživela težak gubitak – izgubila je svoju majku, najveću podršku i oslonac u životu. Njena majka je živela na Kosovu, gde je i preminula, i tamo je sada sahranjena. “Na Kosovu sam i ovde ću ostati do daljnjeg. Moja majka je preminula i sahranjena je u četvrtak”, napisala je pevačica u poruci koju je prenela za Kurir.

 

Vrijedi spomenuti da je Cakana porijeklom s Kosova, gdje je njezina majka odlučila ostati i nakon što se pjevačica preselila u Beograd. Osvrćući se na svoj život na Kosovu, Cakana je priznala da nije bio bez izazova, osobito u razdoblju kada je nestašica hrane bila stalna briga.

  • U nedavnom medijskom izvješćivanju kruže članci u kojima se lažno tvrdi da Cakanina majka gladuje na Kosovu. Ova dezinformacija izazvala je žestoku reakciju pjevačice, koja oštro opovrgava te tvrdnje i ističe da njena majka vodi normalan život bez ikakvih briga oko hrane. “Bio sam ispunjen intenzivnim bijesom, nalik bijesu risa.” Senzacionalistički naslovi koji su se pojavili istovremeno su jadni i sramotni. Mora se pojasniti da moja majka ne pati od gladi; ona živi savršeno običnu egzistenciju. Unatoč svojih osamdeset godina, i dalje je aktivna i živahna. Moja braća i sestre gajimo duboku ljubav prema njoj i trudimo se kvalitetno provoditi vrijeme zajedno. Ona u potpunosti uživa u tim trenucima i odiše gracioznošću i elegancijom. Ovakve priče služe samo da me vrijeđaju i degradiraju”, uvjerena je Cakana.

    Izražavajući duboku zabrinutost za dobrobit svoje obitelji na Kosovu i Metohiji, posebno u vrijeme previranja, Cakana otvoreno priznaje svoj osjećaj mira kada je situacija stabilna i njeni najmiliji u blizini, ali i priznaje da osjeća zabrinutost tijekom izazova razdoblja. Rođena 19. veljače 1961. godine u selu Donje Grgure, u općini Leposavić na Kosovu i Metohiji, Dragana Radosavljević, poznata pod umjetničkim imenom Cakana, odrasla je u obitelji ljubitelja glazbe koja je uvelike utjecala na njezinu putanju. život.

Po završetku osnovnog obrazovanja preselila se u Beograd kako bi nastavila studije i nastavila svoju strast prema glazbi. Cakana se vrlo brzo etablirala u beogradskoj glazbenoj zajednici, zahvaljujući svom izvanrednom vokalnom talentu i zadivljujućoj scenskoj prisutnosti. Osamdesete godine prošlog stoljeća obilježile su početak njezinog glazbenog putovanja, tijekom kojeg je brzo stekla slavu diljem bivše Jugoslavije. Poznata po svojim iskrenim baladama i dinamičnim izvedbama, Cakana je bez muke osvojila srca bezbrojnih glazbenih entuzijasta. Osim svog glazbenog bavljenja, Cakana je u medijima ostavila neizbrisiv dojam kao istaknuta javna osoba. Njezina nepokolebljiva iskrenost i iskrena priroda imale su odjeka u publici, jer je neustrašivo dijelila i trijumfe i nedaće svog života.

Osim profesionalnih uspjeha, Cakana se suočavala i s osobnim izazovima. Jedan od najizazovnijih trenutaka u njenom životu bio je gubitak majke koja je živela na Kosovu i Metohiji. Njezina duboka veza s Kosovom oduvijek je bila očigledna, a odlazak njezine majke samo je pojačao njezinu povezanost s regijom. Unatoč svojoj slavi, Cakana je ostala prizemljena i pokazala je veliko suosjećanje prema drugima, posebice svojoj obitelji. Njezin izniman talent i nepokolebljiva predanost glazbi očituju se u brojnim nastupima, kako u regiji tako i izvan granica bivše Jugoslavije.

Tijekom godina, kako je glazbena industrija prolazila kroz brojne transformacije, Cakana je nepokolebljivo ostala vjerna svom jedinstvenom stilu i odanoj bazi obožavatelja. Njezin utjecaj na glazbeni krajolik je nezaboravan, a njezina iskrena ljubav prema glazbi služi kao izvor inspiracije za nebrojene pojedince diljem regije.

 

Preporučeno