– Ceca Ražnatović je krajem 90 godina, kad aje započela akcija “Sablja”, bila jedna od prvih javnih ličnosti koja je završila iza rešetaka. Njena povezanost sa Zemunskim klanom, sa kojim je imao jako dobre odnose njen suprug, dovele su do toga da je ostala u zatvoru puna tri mjeseca. 

Žarko Popović, bivši načelnik Odjela za krvne i seksualne delikte PU Beograd, prepričao je likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana i njegovog prijatelja Delle u hotelu “Interkontinental” u Beogradu 15. siječnja Malo poznati detalji o Ganu Gariću i Milenku Mandiću Manda. U emisiji “Goli život” Milomira Marića 2000.g.

On je, između ostalog, rekao da je pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović tjelohranitelju Zvonku Mateoviću Miškinu u torbicu bacila pištolj “Valter PPK” kalibra 7,65 mm. Uspio je pištoljem ozlijediti Gavrića.

Ceca i Mateović sjede u butiku njene sestre Lidije, 20 metara od separea u kojem sjede Arkan i njegovi prijatelji. Ispunjavali su listiće u kladionici, pa je Ražnatovič zamolio Čeku da s Matovićem ode u butik.

Dobrosav Gavrić Gavra ušao je ranije u hotel i sjedio u privatnoj sobi s Ražnatovićem, Mandićem i Garićem. Arkan se u jednom trenutku okrenuo prema Gavriću koji ga je mazio po leđima. Nastavio je mirno sjediti s prijateljima.

– Gavrić je obično neugledna figura. Bio je pripadnik PJP (Postrojbe specijalne policije). U jednom trenutku izvukao je pištolj CZ-99. S metkom već u cijevi, repetirao je pištolj i pogodio Alkana u glavu. Popovich je rekao da je tri osobe upucao u glavu i potom ih “ovjerio”.

Prema Popovićevim riječima, Gavrić je počeo polako izlaziti iz okretnih vrata, ali nije pobjegao.

– istrčao je iz butige Zvnko Mateović. Naciljao je u njega i počeo pucati, ali mu se pištolj zaglavio. Seka je iz njegove torbe izvadila pištolj Walther PPK kalibra 7,65 mm i gađala ga njime. S te je udaljenosti pogodio Gavričevu pancirku. Također je oštetio neke živce oko njegove kralježnice, zbog čega je pao. Utrčali su Gađ Nikolić i Zoran Nikolić Pegra i ispod pazuha izvukli Gavrića s vrata. Popovich je rekao da su ga stavili u auto kojim je upravljao Pitulić iz interventne ekipe i krenuli u Lozny kod privatnog liječnika.

Od počinitelja “Interkontinentala” danas su živi samo Dobrosav Gavrić Gavra i Dragan Nikolić Gagi, a ubijeni Milan Đuričić Miki, Zoran Nikolić Pegra umro je od AIDS-a u zatvoru.

Gavrić je u bijegu i ostaje u Južnoafričkoj Republici. Kad je mafijaški boss iz Cape Towna ubijen, Gavridge je bio pod njegovom zaštitom i uhićen u gradu. JAR je godinama odbijao izručiti Gavrića Srbiji u nastojanju da stane na kraj “interkontinentalnom” zločinu.

Dragan Nikolić Gagi izbjegao je kaznu u ponovljenom suđenju za trostruko ubojstvo “Interkontinental”, ali je kasnije ponovo uhićen i kaznu služi u “Zabeli” u Požarevcu.

Preporučeno