Popularni pevač Sergej Ćetković početkom 2021. godine bio je suočen sa najtežim bolom u životu . Naime , Sergej je doživio da  u periodu od samo nedelju dana ostao bez majke i oca. Kako bi se izborio sa ovim poražavajućim gubitkom, pjevač se na neko vrijeme povukao iz očiju javnosti. Tokom ovog teškog perioda, snagu i podršku je crpio od supruge Kristine i njihove dvije kćeri Mili i Lole, koje su usvojili nakon što su imali poteškoća sa začećem.

 

 

Iako je prošlo neko vrijeme od smrti njegovih roditelja, bol je i dalje jaka kao i uvijek. Pevač često priča o svojim roditeljima na društvenim mrežama, deleći lepe uspomene na njih sa svojim pratiocima. Neguje te trenutke i uživa u prisjećanju na njih sa svojim prijateljima, čuvajući uspomenu na vrijeme koje su proveli zajedno. Mnogi ljudi možda nisu svjesni da je Sergejev otac značajno utjecao na istoriju crnogorske automobilske industrije, a pjevač veoma cijeni očeva dostignuća. Krajem 1960-ih, Slobodan “Bobo” Ćetković započeo je karijeru u automobilskim trkama. U početku se takmičio sa automobilima Fiča i Mini Morris, ali je na kraju kupio BMW 1800 koji je koristio za razne relie.

 

 

Ipak, njegova najzapaženija dostignuća došla su sa Renaultom 8 Gordini, koji je nabavio od Jovice Palikovića, legendarne ličnosti jugoslovenskog automobilizma. Upravo ovim automobilom Ćetković je osigurao svoje najveće uspjehe, uključujući učešće na prestižnom Monte Carlo reliju. Tokom dvije godine takmičio se sa Renaultom 8 Gordini, postigavši ​​zapažene rezultate. Naime, Ćetković je postavio rekord staze na trci Kotor-Njeguši, koja je dugačka 20 kilometara i do danas je neporažena. U trci Jadranskog kupa, koju su Italijani organizovali 1972. godine, učestvovalo je ukupno 135 takmičara, pretežno Italijana, ali i 34 iz Jugoslavije. Trka se odvijala duž jadranske obale, prolazeći kroz Dubrovnik, Herceg Novi, Kotor preko Njeguša, Cetinja i na kraju Bara. U ovoj trci Slobodan “Bobo” Ćetković napravio je izvanredan podvig osvojivši tri pehara: prvo mesto u ukupnom plasmanu, prvo mesto u svojoj kategoriji i prvo mesto među domaćim takmičarima. Ovaj trenutak je bio vrhunac u njegovoj karijeri.

 

 

Preporučeno