U današnjem modernom dobu , i sve bržem način života postoji značajan broj ljudi koji se bore s prekomjernom težinom, što negativno utječe na njihov fizički izgled i cjelokupno zdravlje. U posljednje vrijeme u javnosti se spekulira da je Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica Hrvatske, na osnovu njenih najnovijih fotografija možda smršavila između 15 i 30 kilograma. Tokom godina, često je izražavala kajanje zbog toga što nije mogla da odredi prioritete za vežbanje.

 

 

To bi joj omogućilo da skine višak kilograma koje je nakupila. Kako je vrijeme prolazilo, ruka joj je postajala sve bolnija, ometajući njenu pokretljivost. Ovo je bio još jedan problem s kojim se morala suočiti. Regionalni mediji objavili su da je Kolinda nakon povlačenja iz politike bila podvrgnuta operaciji kičme i liposukcijskoj dijeti. Kako prenosi Večernji portal, ova dijeta se sastoji od konzumiranja prirodnih masti i izbjegavanja ugljikohidrata. Da bi se postigao ovaj cilj, pojedincima koji se pridržavaju ove posebne dijete preporučuje se izbjegavanje prerađene i djelomično pripremljene hrane. Umjesto toga, ohrabruju ih da konzumiraju proteinske napitke, suplemente koji sadrže aminokiseline i obroke u mediteranskom stilu koji sadrže meso, ribu i povrće. Izbor jelovnika je obilan i raznovrstan, nudeći asortiman jela koji zadovoljavaju različite prehrambene potrebe i preferencije.

 

 

Bilo da ste vegetarijanac, vegan ili svejed, na meniju se za svakoga nađe ponešto. Od predjela kao što su hrskave lignje i bruskete, do predjela poput lososa na žaru i rižota s gljivama, meni se može pohvaliti širokim rasponom opcija. Osim toga, tu su i slatki deserti poput čokoladne torte s lavovima i tiramisua koji će sigurno zadovoljiti svaku želju za slatkim. Članak Večernji.hr iz prethodne godine iznio je temeljne principe određene prehrane. Osim toga, uključili su uzorak dnevnog menija kao primjer. Umjesto tradicionalnog doručka i ručka, pojedinci se odlučuju za proteinske šejkove različitih okusa, koji se potom obogaćuju dodacima ishrani kao što su biljna vlakna i aminokiseline. Večera je obično najveći obrok u danu, koji se prvenstveno sastoji od kuvanog povrća kao što su patlidžan, karfiol i brokoli. Uključene su i mesne opcije, uključujući jagnjetinu i piletinu, kao i riblje opcije poput lososa i tune. Tokom večere postoji i mogućnost odabira raznih salata, poput onih koje sadrže zelenu salatu, paradajz i kupus.

 

 

Konzumiranje voća i ugljikohidrata izričito je zabranjeno prema ovom specifičnom režimu ishrane. Važno je napomenuti da ovaj plan ishrane ne zagovara liposukciju, već naglašava vrednost hranjenja bez pribegavanja ekstremnim merama kao što su gladovanje ili post. Bilo je izvještaja da su poznate osobe poput Suzane Mančić, Nede Ukraden, Jennifer Aniston i Monice Bellucci isprobale ovu dijetu.

Preporučeno