Velike pljačke se u današnje vreme skoro nikako ne dešavaju, jer su banke, trezori i velika kazina toliko osigurana sa svih strana, da definitivno onaj ko ima nameru, nema šanse da dođe do novca a da ne bude primećen. U doba bande “Pink panter” u 70 godinama prošloga veka, to je bilo puno lakše za odraditi, nije bilo video nadzora, a osiguranje banaka je bilo poprilično skromno.

Međutim, priča koja nam stiže iz Nemačke, a u kojoj je glavna uloga Balkanka, izvesna Mirnesa S, definitivno se viđa samo u filmovima. Naime, žena koja ej poreklom iz Bosne i Hercegovine, ukrala je preko milion evra u Frankfurtu, a od jučer je za njom raspisana i međunarodna teralica. nju inače zovu Miki, a prvo je radila kao konobarica u Štutgartu, da bi se kasnije zaposlila u jednoj kompaniji, gde je imala pristup novcu, i koje je otuđila tog 14 decembra,a od tada se gubi svaki trag o njoj.

Mirnesa S ima profil i na Instagramu u kojem se pojavljuje obučena u markiranu odeću, kako se zabavlja po noćnim klubovima, a celu pljačku je uradila tog 14 decembra u 15:10 minuta kada je otuđila novac, kojem je imala pristup. Policija još uvek nije navela, kako je uopšte mogla da prođe obezbeđenje u firmi i da iznese toliki novac. Visoka je 175 centimetara, ima zelene oči, i veliki broj tetovaža po rukama. ““Nagrada je 37.500 evra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778”, saopštila je policija u Štutgartu.

Preporučeno