U današnjem članku se fokusiramo na glavnu temu u celom svetu, a u poslednje vreme svi svaki dan samo pričaju o omikronu koji se pojavio po prvi put u Africi. Svetski stručnjaci i doktori su rekli da je odmah ovaj virs čak i doar, jer nije smrtonosan poput korona virusa, i da je blaža verzija koja bi trebala da nasledi korona virus, a samim time je i lakše izlečiva opcija.

Tako se sada oglasio i Predrag Kon, koji je tako bio gost na B92, gde je izjavio da nema šanse da zaustvima virus, ali da ga možemo barem usporiti. Kako je on sam izjavio, nešto više od 1.000 zaražanih ćemo da imamo samo ove nedelje dok će sledeće ta brojka biti dosta veća. Dr. je izjavio zbog svih poseta iz Zapadne Evrope za novogodišnje i božićne praznike, iako puno će biti koji će da donesu virus a sigurno će da be među njima i onih koji nose omikron soj sa sobom.

Također, on je izjavio da se nameće utisak da je duplo pasniji od delta soja, što je po njemu vrlo nezgodno i opasno. “Mi smo na početku same vakcinacije očekivali duplo manje efektivnu vakcinu, jako smo zadovoljni a prisustvo antitela je bilo fantasstično u tom trenutku. Međutim, sada je počela da opada efektivnost”, izjavio je on.

Istakao je da su mladi najviše nedisciplinovani, uopšte ne slušaju, a posle uvođenja kovid propusnica bio je primetan broj vakcinisanih ali kako su brojke zaraženih krenule prema dole takojje i broj vakcinisanih krenuo da pada.

Preporučeno