Zdravko Čolić je više od pola vijeka jedan od najpriznatijih pop pjevača na našim prostorima, a nedavno je proslavio i 70. rođendan. Tokom svog vrhunca, bio je poznat kao ozloglašeni srcelomac, a neki tvrde da i dan-danas ima isti uticaj na žene. Vidljivo je to po pretežno ženskom sastavu njegove koncertne publike. Pričalo se da poseduje neodoljiv šarm koji je osvojio čak i Fridu iz švedske supergrupe “ABBA”. Čola je prethodno, pre braka, imao samo jednu romantičnu vezu sa zanosnom Jasnom Dulić, plesačicom nekada popularne grupe “Lokica”.

 

 

Prema rečima samog pevača, Jasna je bila njegova prva devojka, a njihova romansa je trajala četiri godine. Boris Novković, Čolin kolega, ispričao je kako je Jasna jednom prilikom izgledala u “tip top formi”. Njen šarm je bio toliko neodoljiv da ni Boris nije bio imun na njega. Tijekom mog djetinjstva, Zdravko Čolić je bio stalni dio mog života, jer smo često zajedno ljetovali na Šolti, otoku koji se nalazi nasuprot Splita, gdje je moj otac vodio operativni centar. Uprkos njegovoj brojnoj umetničkoj saradnji, nikada nisam obraćao pažnju na njegova muzička zanimanja. Međutim, sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada sam imao samo dvanaest godina, dogodio se među nama incident, koji mi je do danas živo urezan u sjećanje. Novković, koji je također bio prisutan, ispričao je ovo iskustvo i pružio dodatni kontekst.

 

 

Čola je stigao sa partnerkom Jasnom, plesačicom iz “Lokice”, koja je pokazala odličnu fizičku kondiciju. Boris se popeo na mali zid kako bi je špijunirao dok se tuširala, ali je nažalost izgubio ravnotežu i pao, što je rezultiralo slomom ruke što je zahtijevalo medicinsku pomoć. Uprkos mojoj nesreći, Čoliću je moja nezgoda bila zabavna i prokomentarisao je moje mladalačko neiskustvo.

 

 

 

Preporučeno