Današnja tema je i intrigantna i uznemirujuća i sigurno će izazvati zabrinutost svih roditelja. U Australiji je prošle godine lokalna policija u gradu Karnavornu došla do zapanjujućeg otkrića. Pronašli su četverogodišnju djevojčicu živu i zdravu, a od detalja priče čovjeku prođu jeza. Nakon iscrpne potrage koja je trajala manje od mjesec dana, policija je provalila u zaključanu kuću u predgrađu Carnarvona, koje se nalazi otprilike 50 kilometara od mjesta gdje je djevojka nestala.

U prostoriji unutar kuće policija je otkrila djevojku, neozlijeđenu, ali zarobljenu, a potom je uhitila 36-godišnjeg muškarca sa prebivalištem u Carnarvonu čije se imanje nalazilo samo nekoliko minuta od mjesta gdje je djevojka nestala. Svjedoci na tom području opisali su čovjeka kao vrlo sumnjivog. Prema riječima jednog od susjeda koji je razgovarao s Daily Mailom, nedavno su ga primijetili na tržnici kako kupuje pelene. To ih je prilično zbunjivalo, jer je poznato da živi sam i da nema djece. Štoviše, nikad prije nije viđen s djevojkom, pa im je to prvo skrenulo pažnju.

Sanatja Mackenzie, susjeda, ispričala je noć kada je čula plač djevojčice, ali nije ni posumnjala da bi to mogla biti Cleo. “Nije bilo sinoć, nego noć prije”, rekla je. Policijski šerif ispričao je da su svi bili zabrinuti kako su dani prolazili, ali nisu htjeli odustati zbog obitelji i djeteta. U konačnici je počinitelj uhvaćen zbog svog automobila. Upornost policije bila je ključna u rješavanju slučaja, objasnio je šerif. “Nadu nikada ne treba napustiti, a činjenica da je Cleo pronađena živa razlog je za slavlje u Australiji. To je prekrasan ishod”, izjavio je australskim medijima.

Preporučeno