Eva Ras je naša proslavljena glumica koja nikada nije krila da joj je smrt ćerke KRune obeležila život i ostavila ranu koja nikada nije zacenila. Glumica o najvećoj životnoj tragediji neretko govori, a kako je više puta istakla, nakon brojnih udaraca koje joj je život zadao, uteha nikako ne postoji. “Pošto sam ja sahranila celu svoju porodicu, onda na život ne mogu površno da gledam. Nema utehe. Uteha će biti kad im se budem pridružila. To čekam svakog dana, ali svakog dana se probudim. Nikad nisam imala planove da ovoliko živim. Ja sam Božjom voljom gubitnik na ovom svetu”, rekla je jednom prilikom Rasova za domaće medije.

Jako smo retko imali priliku da vidimo njene porodične slie, a Eva je sa svojom naslednicom i suprugom za medije pozirala samo jednom, davne 1982. godine za jedan od najpoznatijih domaćih magazina tog vremena “Nada”. Poznata glumic aje bila u braku sa jednim uglednim slikarom, ilustratorom i dizajnerom Radomirom Stevićem Rasom sve do njegove prerane smrti, a te iste godine je nastala ova idilična slika koju imate priliku da vidite. Eva i Ras imali su dugu filmsku ljubav.

Oni su skupa 1964 godine osnovali Teatar nacionalne drame, gde su se izvodila dela domaćih pisaca. Glumica, rođena u Subotici kao Eva Marija Balaš, zahvaljajući filmu Dušana Makavejeva „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ iz 1967 godine zauvek se upisala u istoriju naše kinematografije. Tako je ona odmah za Rasa znala da će biti njena najveća ljubav. ” Postoji li veća glupost nego da se devojka uda u subotu za čoveka koga je upoznala u utorak iste nedelje? Taj čovek bio je Radomir Stević Ras i ta ljubav ne umire, ona u mojoj duši traje iako je on napustio ovaj svet.”

Preporučeno